8. Soproni Tündérfesztivál

Varázslatos programkavalkáddal zajlott június 27-e

Varázslatos programkavalkád várta a 8. Soproni Tündérfesztivál látogatóit június 27-én, szombaton a Deák téren, amely ekkora rendezvénynek még nem adott otthont: délelőtt 10-től este 8-ig közel 8000 ember, tündér és manó fordult meg a fesztiválon. A látogatók 18 színpadi produkció, köztük koncertek, tánc- és bábelőadások, bűvészshow, tudományos kísérletek bemutatója, valamint rengeteg varázslatos játék közül válogathattak.

A tér szinte valamennyi zegzugára jutott egy kis varázslat. A Soproni Múzeum kertje Tündérkertté változott át, ahol mesemondók, fajátékok, játszóházak és igazi pónik is helyet kaptak. Nehéz lenne a programok közül akár egyet is kiemelni – a 8. Soproni Tündérfesztivál egészében és hangulatától az, ami. Erről a hangulatról évről évre maguk a Tündérfesztiválozók is gondoskodnak, hiszen szinte minden gyerek és felnőtt megmutatja ilyenkor tündéri vagy manós arcát.

Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a Tündérfesztiválozóktól, nagyon örülünk annak, hogy ennyien jól érezték magukat a rendezvényen. Még az időjárás is kegyes volt hozzánk, úgy tűnik, tündéroltalom alatt álltunk, hiszen csak rövid ideig esett az eső, így minden programot megtarthattunk. – mondta el Sarkady Örkény, a Pro Kultúra Sopron munkatársa és a 8. Soproni Tündérfesztivál szervezője.

A 8. Soproni Tündérfesztivál sikeréhez sokan járultak hozzá, például a Deák téren lévő vendéglátóhelyek, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete valamint a Soproni Múzeum is. A fesztivál lebonyolításában 50 önkéntes segített, kiemelt támogatóként pedig a Braun Dental & Beauty szépségszalon programokkal is készült a soproni tündérünnepre.

Külön köszönet illeti a Deák tér lakóit és a városban élőket, amiért türelemmel és megértéssel fogadták a forgalomkorlátozásokat. Reméljük, hogy az esetleges kellemetlenségekért kárpótolták őket a Tündérfesztiválon szerzett élmények – mondta el a főszervező, aki elárulta azt is, hogy már elkezdték a készülődést a jövő évre, és az már biztos, hogy a 9. Soproni Tündérfesztivál is a Deák téren lesz.

Pro Kultúra Sopron

 

2015.06.30