Színes székek lepték el a Belvárost

Készüljetek! Jönnek a gyerekek!

Érdekes jelenetnek lehettek tanúi mindazok, akik ma reggel 9 óra után a Belvárosban jártak: mindenfelé színes székeket láthattak, amelyeket profi szakemberek helyeztek el különböző magaslati pontokon, hogy ezúton is hirdessék: a hétvégén átveszik a gyerekek az uralmat Győr székesfővárosban!

Idén 8. alkalommal lesz kedvenc belvárosunk a gyerekek otthona, több tízezer gyerkőc – vagyis Győrkőc – érkezik hozzánk, hogy 12 helyszínen (Győrkőcközpont, Kacsaúsztató, Játszóutca, Vers-Játszó-Tér, E.On Kaland, Aktív-part, Meseváros, Győrkőcfalu, Szivárványhíd, Kaland-part, Ökoliget, Fesztiválnyitó) szórakozzon, játsszon, tanuljon és bulizzon, amíg ki nem dől a sorból. Hiszen július 3. és 5. között a Győrkőcfesztivál jóvoltából játszótérré változnak a terek és az utcák, és zenétől, színháztól, kacagástól, mókától lesz hangos minden négyzetméternyi terület. Ki hagyná ki ezt a lehetőséget?

A színes, sőt mintás (mert csíkos is van közöttük) székek látványa mosolyt varázsol minden arcra, hiszen mindenki tudja, mit jelent: jönnek a gyerekek! És ha gyermekekről van szó, nem számít semmilyen kényelmetlenség – tömegnyomor, közlekedés, stb. –, mivel, ha ők boldogok, mi is azok vagyunk. Jöjjenek hát a Győrkőcök, és érezzék jól magukat, hiszen ezért kapják meg a város kulcsát erre a szép, nyári hétvégére!

tmoni
Fotók: Vas Balázs

2015.06.29