Duna Nap

Dunaszeg

Június 26-án pénteken Duna Nap lesz. A rendezvény 10 órakor kezdődik a dunaszegi strandon és előre láthatóan 14-15 óráig tart. Az idei program kifejezetten óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére készült, melyben az ismeretszerzésen túl a játékoknak, élményszerzésnek is nagy szerepe lesz.

Június 29-e a Nemzetközi Duna Nap. Idén immár 12. alkalommal 14 ország ünnepli közösen ezen napon Európa legnemzetközibb folyóját, a Dunát. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és Dunaszeg Község Önkormányzata közösen 2015-ben Dunaszegen tartja meg a Duna napi rendezvényét.

A nap során minden részvevő gyermek Duna-útlevelet kap, mellyel a strandokon, játékokon végighaladva, az összes pecsétet összegyűjtetve részt vehet egy sorsoláson, ahol értékes nyeremények találnak gazdára. A támogatóknak köszönhetően kisorsolásra kerülnek családi jegyek a Lipóti Élményfürdőbe, a Rába Quelle Élményfürdőbe, a győri Állatkertbe, a mosonmagyaróvári Futurába. A programon részt vevő civil szervezetek vonzó programokat állítottak össze a gyermekek részére, lesz többek között játszóház, kézműves foglalkozás, természetvédelmi vetélkedő, búvár bemutató, fotókiállítás, ismeretterjesztő bemutatók, motorcsónakázás, indiánkenuzás, horgászat, fa játékok.

A felnőttek részére a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezetének "Vízgazdálkodási projektek a Szigetköz térségében" című előadóülése kínál érdekes programot. Az ülés 11 órakor kezdődik a dunaszegi Kultúrházban.

Telefon: 96/602-428

2015.06.23