Gyerek Sziget

Budapest, Hajógyári sziget

Június 20-21. immár a harmadik hétvége, amióta dübörög a gyerekek fesztiválja a Hajógyári-szigeten, ahol a Manóvilágtól kezdve, a Kukutyinon, a zenés, táncos családi mulatságon, sportoláson és természetesen a rengeteg játékon át egy mesés, direkt a számukra kialakított világ várja a gyerkőcöket. A Futura Élményközpont Okos Homokozóval mutatkozik be az óbudai rendezvényen.

A FUTURA Okos Homokozójában megelevenedik a homokfelszín, és a rajta megjelenő térkép kezünk munkája nyomán alakul és színeződik át, élő-mozgó, interaktív felületként. Ha beletúrunk, sötétkék tenger tűnik fel, ha felpúpozzuk, szigetvilág zöldül elő. Hegyet építhetünk, esőt varázsolhatunk másodpercek alatt. A FUTURA Okos Homokozója egyszerre nyújt önfeledt szórakozást és maradandó természettudományos élményt az egész családnak!

További programok:

Hajdu Ágnes és Vági Zsuzsa Kívánság mese – a telhetetlen mostohatestvérekről és Hamupipőkéről játékában minden kislány egy kicsit hercegnő lehet, az előadás során ugyanis ők alakítják a kedves, szorgalmas Hamupipőkét, aki a Bálban végül megleli boldogságát. És míg szombaton Hamupipőkéket, addig vasárnap kis Papagenókat és Papagenákat várnak a színpadra a Varázsfuvola interaktív előadására, ahol az operaénekesek hangja mellett a színek, és a látvány felel a varázslatért, hogy a miniatűr operaénekesek is beleélhessék magukat a szerepükbe.

A varázsfuvola mellett hegedűszó is belengi ezen a hétvégén a Gyerek Szigetet: a Holddalanap zenekar Dana-dana-Dandala című műsorával népek gyerekdalait hozza el, maszkos óriásbábos tánccal, furulyával, kobozzal és nagybőgővel, utánuk pedig a Kolompos mulatság húzza tovább a nótát. Vasárnap a gyerekzsúrok elmaradhatatlan szülinapi köszöntőjét megéneklő, a Minimax Gyerekcsatornáról is közismert Alma együttes lép fel, „nevettető és táncoltató” családi műsorukkal.

Tavaly az indiai kormány kezdeményezésére az ENSZ június 21-ét a jóga nemzetközi napjává nyilvánította, így a Gyerek Szigeten is megünneplik, közös családi jógával. A Nemzetközi Jóganap időpontjának kiválasztása nem véletlen, ennek is különleges jelentősége van: egyrészt a két napforduló egyikeként a leghosszabb nap az északi féltekén, másrészt különleges jelentőséggel bír a világ számos területén. A sportos, zenés programokon túl ezen a hétvégén is tárt karokkal várnak mindenkit az állandó helyszínek, a Kézműves Palotában csak ezen a hétvégén lesz a Sárkánykészítő Műhely és a Nyomda-kép foglalkozás. A logika szerelmesei pedig Bici nénivel sakkozhatnak a Telekom 4G Sakk sátrában, hozzájárulva ezzel a 87 éves Bici néni világrekordjához!

Ezen a hétvégén már látogatható lesz új helyszínünk, a Manóvilág, ahol igazi Alkotó Manóműhely várja a festeni, gyúrni, ragasztani és alkotni szerető lurkókat. A Pom-Bär Kemping Kaland helyszínén nem csak kézműveskedni lehet, hanem közösen fedezhetik vel a természetet Pom-Bär Macival! Újra látogatható az M2 Élménysziget, ahol a gyerekek találkozhatnak a TV Macival, Süsüvel és azt is kipróbálhatják, milyen lehet Gyerekhíradósnak lenni!

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala részt vesz a Gyerek Szigeten A biztos munkatársaival az Ombudsman Sátorban lehet találkozni, ahol a nagyobbak és a szülők alapjogokkal, gyermekjogokkal foglalkozó kvíz segítségével tesztelhetik tudásukat, a kisebbek pedig ombudsmanó és jogtündér fakanálbábokat készíthetnek, színezhetnek, illetve más izgalmas jogtudatosító játékokat játszhatnak. Június 20-án, szombaton, dr. Szalkay Krisztina a Bethesda Gyermekkórház Szoptatási Ambulanciájának vezetője csecsemőtáplálással, szoptatással kapcsolatos kérdésekre válaszol. Szeretettel vár minden érdeklődőt, 14 és 16 óra között a Zewa Kids sátornál. Közel 40 helyszínen ezen a hétvégén is ingyenesen vár a Generali Gyerek Sziget!

További információ: http://sziget.hu/gyereksziget#.VYLLAEa1f_F

2015.06.18