916

Rakovszky Zsuzsa: Fortepan

Búgócsiga Akusztik Garden

Június 5-én pénteken, 19 órakor Rakovszky Zsuzsa Fortepan című új verseskötetének bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők a Búgócsiga Akusztik Gardenben (Sopron, Csengery utca 30-32.). Moderátor: Darabos Enikő kritikus.

Rakovszky Zsuzsának sok év elteltével jelenik meg új verseskötete. A Fortepan magját a világhálón lévő régi fényképekből kiinduló versek adják. Egykorvolt történetek elevenednek meg, örökkévalóságba dermedt alakok mozdulnak meg – nyelvet kap a létezés megannyi titka.

A Rakovszky-világ különleges körfolyosó, egymásból nyíló és még inkább egymásba záródó terekkel: tragikus monológok, képleírások, tárgyak árnyékai. Konkrét időpontok és helyszínrészletek. És a hang, ami hagyja, hogy szerteszaladjon a történet, majd egy pillanattal később visszafogja magát, egybe rántja az egészet. Ebből születik az a sajátos ritmus, amiben váltakozik a balladai ráolvasás üteme és a katatón létérzékelés egyhangúsága. Rakovszky verseit olvasva saját lehetséges személyiségeinkkel is találkozunk; saját arcaink rajzolódnak ki a sorok mögött.

További információ: https://www.facebook.com/events/915112591880974/

2015.06.01