Tündérek és manók vonultak Sopronban


Gyereknapon, május 31-én lepték el a tündérek és manók a soproni Deák teret, hogy együtt fedezzék fel a gyerekek soproni fesztiváljának új helyszínét. Több, mint 300-an érkeztek a tündérek és manók vonulására, hogy hírül adják a soproniaknak: nemsokára itt a 8. Soproni Tündérfesztivál.

A vonulók igazán vidám és mesés látványt nyújtottak: a legtöbben tündéri és manós viseletben érkeztek, őket pedig tarkaruhájú táncosok, manódobosok kísérték útjukon. A csapat élén a tündér – manó pár, Csipke és Moha sétált.

A vonulók a Liszt-központ elé érkeztek, ahol folytatódott a Tündéri gyereknap: játékok, arcfestés, origami, finom falatok várták a gyerekeket, a színpadon pedig a Mozgás Ritmus Lendület Club kis táncosai mutattak be változatos produkciókat. Csipke és Moha is népszerű vendégei voltak a Tündéri gyereknapnak, a tündér – manó párral sokan összebarátkoztak.

Tündérekkel és manókkal legközelebb a 8. Soproni Tündérfesztiválon lehet majd találkozni, amit idén június 27-én, a Deák téren rendeznek meg. A programok délelőtt 10-től este 8-ig tartanak, és a már megszokott játékok mellett rengeteg újdonságot is tartogatnak: megnyitja például kapuit a Tündérakadémia és a Tündérkert, a korábbi egy színpad helyett pedig három porondon zajlanak majd a produkciók.

Pro Kultúra Sopron


2015.06.01