Art Expo 2014

Amatőr Kortárs Művészeti Kiállítás és Vásár

A több, mint 20 éves rendezvényszervező tapasztalattal rendelkező Evokáció Produkciós Iroda azzal a céllal kelti életre az első budapesti Art Expo – Amatőr Kortárs Művészeti Kiállítás és Vásár rendezvényét a budapesti HUNGEXPO G pavilonjában november 29-én és 30-án, hogy teret és lehetőséget adjon több száz amatőr képzőművésznek a bemutatkozásra.

A hasonló típusú börzéken leginkább nagy galériák, valamint mindenki által ismert és elismert művészek jelennek meg műveikkel, továbbá olyan multinacionális cégek, amelyek ezen művészek munkáihoz nyújtanak hátteret. Az Evokáció Produkciós Iroda ezen kíván változtatni a vásár megrendezésével. Úgy gondolják, hogy mindenkinek lehetőséget kell biztosítani a bemutatkozásra, hiszen a sajnálatosan elterjedt megítélés szerint minden és mindenki annyit ér, amennyit adnak érte. Magyarországon is számtalan méltatlanul háttérbe szorult művész él és alkot – nekik egy-egy kiállítási lehetőség nagy dolognak számít, valamint jelentős anyagi terhet is ró a számukra. Ezért van helye és ideje az ilyen bemutatkozási lehetőségeknek, mint az Art Expo 2014, ráadásul a szervezőnek nem feladata a kiállításra szánt művek művészi színvonalának megítélése.

A kiállítás helyszínéül a HUNGEXPO minden igényt kielégítő G pavilonja szolgál 5000 négyzetméteren – Budapest legnépszerűbb kiállítási objektuma jó közlekedése és ismertsége folytán a legalkalmasabb a rendezvény befogadására. Az új tulajdonosok a mai kornak megfelelő design alapján újonnan épült Passzázzsal és Fogadó épülettel várják a látogatókat november 29-én és 30-án. A teljes kiállítási terület ízlésesen felosztva, szekciókba tömörítve jeleníti meg a különböző képzőművészeti ágakat: fotóművészet, festészet, grafika, szobrászat, térplasztika, textilművészet, egyéb. Minden kiállítónak legalább 4 négyzetméter falfelületet és 2 négyzetméter bemutató teret biztosítanak a szervezők. Ezen a kis területen a művész így nemcsak bemutathatja művei keresztmetszetét, de fogadhatja is az érdeklődőket, ahol a látogató megismerheti munkásságát és szakmai életrajzát.

Az Evokáció Produkciós Iroda nem titkolt célja, hogy az eseményből hagyományt teremtsen. Az időpont kiválasztásánál szempont volt az első Adventi hétvége közelsége, mintegy felkínálva a lehetőséget a látogatóknak, hogy igazi kultúrát ajándékozzanak szeretteiknek karácsonyra. Ebben ráadásul további segítséget is nyújtanak azzal, hogy árverést rendeznek a művészek által rendelkezésre bocsátott alkotásokból. Minden szekcióba terveznek továbbá előadásokat és workshopokat is, ezzel növelvén a két napos rendezvény színvonalát és vonzerejét. Egyedi eseményként szándékoznak megnyerni egy-két profi művészt is az eseményre, akik akciófestészettel, vagy – a nálunk még nem annyira elterjedt – video illetve számítógépes művészettel ismertetik meg a látogatókat. Minden további, praktikus és szükséges információ megtalálható az Art Expo 2014 hivatalos honlapján.

2014.08.06