XVII. Cseszneki Várjátékok


Augusztus 2-án, szombaton egész napos programokkal (10-16 óráig) várja a látogatókat a XVII. Cseszneki Várjátékok a Veszprém megyei Cseszneki várnál. A hagyományoknak megfelelően újra megelevenedik a középkor látványos lovagi felfonulással, harci bemutatóval, középkori táncokkal és tárogató muzsikával.

A kíváncsiak megnézhetik a fegyvereket és az egyéb felszereléseket, a bátrabbak pedig Bajnoki Hétpróbán vehetnek részt. A kézműves foglalkozásokon a gyerekeket népi játékok, agyagozás, patkódobálás és még sok meglepetés várja.

A részletes program:

09.45 Közép-Vár: Wathay Ferenc szobrának megkoszorúzása a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület szervezésében
10.15 Bajvívó-tér: Ünnepélyes megnyitó, Ökomenikus áldásosztás, Tárogató muzsika
10.25 Vértes Egyesület bemutatója I., Magyar Zsolt erőművész bemutatója, Vértes Egyesület bemutatója II., Szent György Lovagrend bemutatója
11.25 Pecsétgyűjtő Bajnoki Hétpróbázás: a Hétpróbázó helyek pecsétjeinek megszerzése
11.25 Folyamatos programok: kézműves foglalkozások, népi játékok gyerekeknek: agyagozás, rajzolás, patkódobálás, pecázás, stb.
12.00-től Bajnokavatás
13.00-14.00 Ebéd
14.00  Bajvívó tér: 
Hadiállapot kihirdetése, toborzás, fegyvervizit, felszerelés mustra, kiképzés, vonulás
14.15 Közép-Vár: Várostrom
14.45 A Pecsétgyűjtő Bajnoki Hétpróbázás folytatása

A belépőjegy 6 éves korig ingyenes, 6-14 éves korig 1 000,- Ft, 14 évtől 2 000,- Ft, a belépőjegy árába a Cseszneki Vár megtekintése is benne foglaltatik. További információk a XVII. Cseszneki Várjátékok hivatalos honlapján találhatók!


A kép a Wikimedia szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt található.

2014.07.29