Fenntarthatóság – közös felelősségünk a Kárpát-medencében

Konferencia és felkészítő

Június 3-án (szerdán) a Hotel Famulusban (Győr, Budai út 4-6.) Fenntarthatóság – közös felelősségünk a Kárpát-medencében címmel a Kőris Nonprofit Kft. konferenciát szervez. A rendezvényre az oktatási és önkormányzati intézmények, társadalmi és szakmai, gazdasági, civil és egyházi szervezetek képviselőit várják.  

A környezetvédelem a fenntartható fejlődés sarokpontja, amelyben kulcsfontosságú az oktatás. A megfelelő életmód kialakításához szükséges készségeket, értékrendet, a fenntarthatóság szemléletét mindenki az iskola keretei közt sajátíthatja el. A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés sokrétű kapcsolati háló által vihető sikerre. A gazdasági szereplők, a lokális tényezők (önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek stb.) elhivatottá tétele elengedhetetlen. (A Nemzetpolitikai stratégia kerete.).
A sokrétű kapcsolati háló egyik láncszeme a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny. Megvalósítása hozzájárul az oktatás, az önkormányzati, a gazdasági és a civil szektor összekapcsolásához, együttműködéséhez. A verseny hazai működésének tizenöt, határon túli működésének tízéves jubileumához értünk ebben az évben. Az eddigi közös munkát, az elért eredményeket szeretnénk bemutatni a szakmai közönségnek és az érdeklődőknek. 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletek és jelentkezési lap itt.

2015.05.24