A vulkánok kerülnek fókuszba a felfedezők napján

MTI

A vulkánok állnak idén a Felfedezők Napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja című rendezvény középpontjában, amelynek szombaton a Millenáris park ad helyet – hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtökön délelőtt.

Harmadik alkalommal rendezi meg május 9-én a felfedezők napját a Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság. Idén a vulkánok kerülnek fókuszba, amelynek többek közt a Tambora 200 évvel ezelőtti kitörése ad aktualitást. A programon régészek, paleontológusok, biológusok, antropológusok, klímakutatók, vulkanológusok, geográfusok és még számos tudományág kutatói szeretnék érdekes, játékos, figyelemfelkeltő módon bemutatni a látogatóknak eredményeiket és a terepi kutatás világát – mondta el Heiling Zsolt terepi mérnök, a rendezvény főszervezője. A látogatók a rendezvény előadásain, bemutatóin, mini kiállításain keresztül pillanthatnak be a kutatók munkájába, módszereikbe, és megismerkedhetnek a felfedezők eszköztárával is.

„A felfedezők napján arra szeretnénk rávilágítani, mennyire fontos, hogy az ember megismerje az őt körülvevő természetet, annak hatásait és hatásmechanizmusát. Ebben próbálunk segítségére lenni a látogatóinknak, hogy közelebb hozzuk hozzájuk a világot és a környezetet” – hangsúlyozta. A szakember emlékeztetett rá, hogy tavaly a barlangok, tavaly előtt a Mars bolygó kutatása volt a fesztivál témája.

Forrás: MTI

2015.05.08