Fertő-táj Világörökség Napja

A hungarikumok jegyében

Május 16-án (szombaton) tíz településen (Fertőrákos, Balf, Sarród, Hegykő, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Fertőd, Fertőszéplak, Nagycenk) bemutatkoznak a Fertő-táj rejtett értékei, melyhez csatlakoznak a hungarikumok a Világörökség Napja alkalmából rendezett programsorozatban. Várják a nemzeti értékpiramis rendszere iránt érdeklődőket és az értékvédelem területén tenni akaró személyeket. 

A 2001. decemberében világörökségi rangot nyert Fertő-táj képviselői 2003. május 18-án vehették át a világörökségi diplomát az UNESCO képviselőitől. Ennek emlékére minden évben megrendezzük világörökségi napot, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület közös szervezésében. 

A megnyitót Hegykőn 10 órai kezdettel a Megyei Értéktár rendezvénysorozatának alkalmából a Tornácos Vendégház aulájában tartjuk.
A szervezők a május 16-i hegykői rendezvényre hívják és várják a nemzeti értékpiramis rendszere iránt érdeklődőket, a helyi értéktár bizottságok tagjait, az értékvédelem területén tenni akaró személyeket: polgármestereket, jegyzőket, civil szervezetek képviselőit, népművelőket, helyi szakembereket, helyi "értékteremtőket". További információ: www.gymsmo.hu 

14 óra Hegykői Csipkeház ünnepélyes megnyitója
Látogassák meg a tíz világörökségi településen ezen a napon kínált érdekes programjainkat! Idén a települési attrakciók mellett minden faluban egy-egy hungarikum is bemutatkozik. (Egyes helyszíneken a program ingyenességének előfeltétele az, hogy korábban már más programokon részt vettek! Lásd az egyes helyszínek melletti megjegyzést!) 

A részvételt az egyes programokon a helyi szervezők pecséttel igazolják. 

A kiállítások megtekintésének utolsó időpontja 16.30. 

A programokat 18.00 órai kezdettel Lászlómajorban zárjuk, ahol Kassai Lovas íjász Németh Törzs tagjai tartanak bemutatót valamint a jó hangulatról Kónyai Flórián vezetésével a Pannon Cigányzenekar szólistái fognak gondoskodni. Azok, akik a nap folyamán legalább HÁROM település programján részt vettek, azokközött értékes nyereményeket sorsolunk ki. A Fertő-táj egyes vendéglátói szeretettel várják 10 és 18 óra között a Fertő-táj ízeire éhes vendégeket. 

A résztvevőket kérjük, hogy tekintettel az 5. TeSzedd! - Önkéntesen a Tiszta Magyarországért! akcióra, különös figyelmet fordítsanak környezetük tisztaságára.
2015.05.08