1777

Háromszáz millió forint a települési könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére

MTI

Háromszázmillió forint könyvtári érdekeltségnövelő támogatást biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a települési könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére.

A plusz forrásokat a helyi olvasási lehetőségek bővítésére, így a nyilvános könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére, új könyvek és egyéb információhordozó könyvtári dokumentumok beszerzésére, legfeljebb 30 százalékban pedig a nyilvános könyvtári szolgáltatások korszerűsítését szolgáló infokommunikációs és műszaki eszközök, berendezési tárgyak megújítására lehet fordítani – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az államtitkárság.

Közleményük szerint a támogatásból ebben az esztendőben 565 önkormányzat részesülhet; a települések olyan arányban kaphatnak támogatást, amennyit könyvek és egyéb dokumentumok beszerzésére fordítottak az elmúlt évben.

A támogatás felhasználásáról a települési önkormányzatoknak december 31-ig kell elszámolniuk.

Forrás: MTI

 
A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2015.05.06