Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása

Premier Szombathelyen

Május 15-én (pénteken) 19 órakor a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán (Szombathely, Akacs M. u. 7.) William Shakespeare Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása című vígjátékának bemutatóját láthatja a nagyközönség. Az előadást Nádasdy Ádám fordításában, Bánfalvi Eszter és Bányai Kelemen Barna főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a társulat.

Macsóvilág. Férfiuralom. Ahol az erő, az erőszak az egyetlen igazság. Ahol a jelszó: „A sör nem ital; az asszony nem ember; a medve nem játékszer!” A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot. 

Az öntudatos és erőtől duzzadó férj, Petruchio engedelmes feleséggé kívánja változtatni Katát. Próbatételei egyre kíméletlenebbek. Kata állja és kiállja a próbákat, de hogy valóban szelíd és szolid párja lesz-e a fölötte uralkodni vágyó urának - kérdés marad... Shakespeare híres és hírhedt vígjátéka, A makrancos Kata nyersen, de sok humorral ábrázolja a nő - férfi kibékíthetetlen ellentétét, örök párharcát.

2015.05.05