Kéknyúl Hammond Band koncert

Pannonhalmi Jazz-Major 2014

Július 18-án, pénteken 19.30-korKéknyúl Hammond Band ad koncertet a Pannonhalmi Apátsági Major belsőkertjébenPannonhalmi Jazz-Major 2014-es rendezvényeinek keretében. Részvétel előzetes jegyvásárlással lehetséges, a 2500,- Ft-os belépőjegy tartalmaz egy kóstolópoharat és egy köszöntőitalt is.

A Pannonhalma városközpontjában újonnan létrejött Apátsági Major Látogatóközpont a pannonhalmi nyári jazz koncertek harmadik helyszíneként is funkcionál. A Pannonhalmi Jazz-Major ötvözi a két társsorozat adottságait, hiszen kapacitásainál fogva a pincészeti koncertekhez hasonló volumenű előadások és létszámú közönség befogadására alkalmas, miközben felszereltségének köszönhetően képes az éttermi koncertek alkalmával nyújtott magasabb gasztronómiai színvonalat is biztosítani.

jazz, funk és blues műfajokban zenélő Kéknyúl Hammond Band csapatában Premecz Mátyás és Hammond orgonája a lélek és a hajtóerő – a nevezett hangszer lehetőségeinek határtalan kihasználására alapította meg zenekarát, amely azonban hamar sokkal több lett egy Hammond-bemutató látványosságnál. Mátyás kompozíciói ugyanis épp annyi színt és játékosságot tartalmaznak, amelybe a zenei univerzum legkülönbözőbb sarkából érkező hallgatók is találnak kapaszkodnivalót: nem csoda, hogy koncertjeiken egyaránt találunk motoros rockereket és Tisza cipős tinédzsereket, a jazzrajongókról nem is beszélve. A zenekar Nahát babám című bemutatkozó lemeze 2010 júniusában jelent meg, a csapathoz ezután csatlakozott Andrew Hefler, a kaliforniai származású, de hazánkban alkotó színész, énekes, tréner, és a vele való közös munka gyümölcse lett a 2014 elején megjelent, zömében soul és funk szerzeményeket tartalmazó The Wind Plays Me című album. Az együttes további tagjai: Jász András (altszaxofon), Ávéd János (tenorszaxofon), Bognár Attila (pozan), Puskás Csaba (trombita), Csókás Zsolt (gitár) és Badics Márk (dobok).

A kép a http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével a következő linken található: http://goo.gl/RuIJm5

2014.07.09