Múlt és jövő tudói

Ismeretterjesztő beszélgetés a Mobilisben

Április 10-én (pénteken) 16 órakor új rendezvénysorozat indul a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban ((Vásárhelyi Pál u. 66.) Múlt és jövő tudói címmel. Az első ismeretterjesztő beszélgetés Torma Lajos tűzoltó százados, munkavédelmi és biztonságtechnikai oktató (múlt) és Csepi László tűzoltó őrnagy, katasztrófavédelmi elnökhelyettes (jövő) között zajlik majd Mészáros Péter, a Mobilis szakmai és módszertani vezetőjének irányításával. A belépés díjtalan!

A rendezvény a "Győri Tudás-Park – Kutatási, innovációs és tudástranszfer tevékenységek kialakítása a győri növekedési zónában a Széchenyi István Egyetem és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának együttműködésében” című (azonosítószám: TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0005) pályázat keretében valósul meg.

Az interaktív panelbeszélgetések első felében egy egykoron a műszaki és természettudományok területén tevékenykedett „idős tudós” (pl. járműépítő, feltaláló, egykori cégvezető) mesél életútjáról, egykori cégéről, a munkavégzés során felhasznált technológiákról, a győri ipartörténet mérföldköveiről, emlékezetes eseményeiről. A beszélgetések második része az adott témához kapcsolódva a jövőről, a fejlődési lehetőségekről szól.

A tartalomból: A Rába és a Csepel gyárak vasas szakmáinak szépségétől a Gázgyári robbanásokig, a tűzoltási technikáktól az árvízi védekezésekig. Szakértelem, helytállás, hidegvér és vezetői képességek „háborús” krízishelyzetben, művészi, pedagógiai, szervezői képességek „békében”. Különleges fotók, eszközök, kísérletek.

2015.04.03