Felgyorsult világ

Előadássorozat a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban

Április 15. és 19. között Nagycenken, a Széchenyi István Emlékmúzeumban (Kiscenki út 3.) Felgyorsult világ címmel szervez előadássorozatot az Országos Széchenyi Kör. Az ötnapos programnak szállással együtt önköltségi ára van, de az előadások ingyenesen látogathatók.

A Széchenyi Akadémián hallhatunk előadásokat a migrációról általában, időben és térben hogyan zajlottak le ezek a folyamatok, valamint a jelen problémáiról is szólnak. Terveznek előadást a társadalmon belüli változásokról A felemelkedés és visszacsúszás esélyei, veszélyei címmel. Az életmód változások hatásáról, a virtuális környezet hatása az egyénre, családra, gyerekekre. És természetesen lesz előadás gróf Széchenyi István utazásairól is.

Az előadók névsora rangos, a nyitó előadást Aczél Eszter, az Emlékmúzeum igazgatója tartja, majd Sik Endre szociológus (TÁRKI), Rédey Mária (ELTE), Nagy Boldizsár (ELTE), Siska Tamás pszichológus, Messik Miklós (MEVE) következnek. Az előadások a Széchenyi Emlékmúzeumban lesznek délelőtt 10 és délután 15. órai kezdettel.

A szállás és a félpanziós ellátás Fertőbozon a Gloriett panzióban lesz. Természetesen kiegészítő programok is gazdagítják a napi előadásokat. Az ötnapos program önköltségi áron a Széchenyi Kör tagjainak 28.000,- Ft, külső érdeklődőknek 33.000,- Ft. Minden előadásunk ingyenesen látogatható, szeretettel várják az érdeklődőket. Bővebb felvilágosítás a Széchenyi István Emlékmúzeum elérhetőségein lehetséges.

 

A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2015.04.05