Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal

Zenés mesejáték a BBMMK-ban

Április 14. és 16. között 7 alkalommal játssza a Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal című zenés mesejátékot a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ (Czuczor Gergely u. 17.). A gyermekszínházi bérletes előadásokra korlátozott számban belépőjegyet is lehet vásárolni 1300,- forintos áron.

Fantasztikus történet, mese, zene. Igazi hazai meseszínházi csemege a Fogi Színház jóvoltából. A svéd kormány 1906-ban pályázatot hirdetett egy olyan ifjúsági olvasókönyv megírására, amelyből a gyermekek szórakoztató módon, mégis hitelesen ismerkedhetnek meg a környezettel, az állat- és növényvilág szépségeivel. Így született meg Nils Holgersson, a törpévé varázsolt kisfiú története, aki vándorútra kel a vadludakkal.

Nils teljesen hétköznapi kisfiú, eltekintve attól a rossz tulajdonságától, hogy rendszeresen kínozza családi gazdaságuk állatait. Amikor egy napon a szülei elmennek otthonról, egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak elkap, és kínozni kezd. A manó hiába rimánkodik, Nils nem engedi szabadon. Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe méretűvé varázsolja, és ettől kezdve megérti azt is, miről beszélnek az állatok. Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük. Házuk felett vadludak repülnek, és Nils csatlakozik hozzájuk Márton lúddal és Pocokkal együtt, mellyel kezdetét veszi csodálatos utazása a vadludakkal. Izgalmas kalandjaik során megtanulja szeretni, tisztelni az állatokat és a természetet.

Az előadások időpontjai:
Április 14. kedd: 14.00 és 15.30 óra
Április 15. szerda: 10.30; 13.00 és 15.00 óra
Április 16. csütörtök: 13.00 és 15.00 óra

2015.04.04