Húsvéti Fesztivál az Esterházy-kastélyban

Komolyzenei koncertek és családi programok a hosszú hétvégén

Április 3. és 5. között a Húsvéti Fesztivállal kezdetét veszi az Eszterházi Vigasságok komolyzenei koncertsorozat. A nagyszabású nyitóhétvégén a koncertek mellett családi nappal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a látogatókat a fertődi Esterházy-kastélyban.

A nyitóhétvégén a komolyzene iránt érdeklődő látogatók három koncertet hallgathatnak meg:
- április 3-án, pénteken 19 órakor a Marionettszínházban J. S. Bach János-passióját (BWV 245) Kovács Ágnes, Bárány Péter, Szigetvári Dávid, Najbauer Lóránt, Kálmán László, Borka Ákos, a Purcell Kórus, az Orfeo Zenekar (korhű hangszereken), valamint Vashegyi György előadásában;
- április 4-én, szombaton 19 órakor a Haydn-teremben J. Haydn, L. van Beethoven és Dohnányi E. műveket Szabadi Vilmos, Bársony Péter és Várdai István előadásában;
- április 5-én, vasárnap 19 órakor a Marionettszínházban pedig J. Haydn-, W. A. Mozart és Fr. Schubert zenekari műveit Kalló Zsolt és a Capella Savaria (korhű hangszereken) előadásában.

A húsvéti hosszú hétvégén az Esterházy-kastély munkatársai a kiemelkedő koncertek mellett a látogatókat Húsvéti Fesztivállal, múzeumi családi nappal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is várják. Április 5-én, húsvét vasárnapján a programok 15 órától kezdődnek Nyuszikereséssel a Kamarakertben. 15.30-tól pedig ingyenes játszóházzal, az Eszterházi Express-en történő vonatozással és kifejezetten gyermekeknek szóló tárlatvezetéssel várják minden kedves vendégüket. A programokon való részvétel ingyenes, a koncertekre jegyinformáció itt található.

2015.03.24