1570

Eszterházi Vigasságok


Eszterházi Vigasságok címmel egész nyáron átívelő, szeptember 28-ig tartó kulturális koncertfesztivált rendez a fertőd-eszterházai Esterházy-kastély 2014-ben is. A tavalyi év sikere után az Eszterházi Vigasságok közönségét idén is kiváló művészekkel és gazdag repertoárral várják. A 18 hét alatt összesen csaknem 60 hangverseny és mintegy 150 fellépő teszi felejthetetlenné az idei programsorozatot.

Kastélykoncertekkel, korhű kamarazenével, szabadtéri opera- és operettesttel, felhőtlen szórakozást ígérő. könnyed dzsessz-zenével tér vissza a muzsika Eszterházára. Az idei zenei évadban a 300 évvel ezelőtt, 1714-ben született Esterházy „Fényes” Miklós herceget ünnepeljük, aki egykori vadászkastélyából „Tündérországot” teremtett. Fertődöt olyan pezsgő kulturális központtá fejlesztette, amelynek muzsikájáért maga Joseph Haydn volt a felelős. Mindez Eszterházát az európai kultúra egyik centrumává tette. Olyan kulturális központtá, ahol rendszeresek voltak az ünnepségek, a hangversenyek és a színházi előadások.

Sok minden történt az elmúlt két és fél évszázadban, de a cél ma is ugyanaz. Eszterháza a zene, a művészet és a kultúra fellegvára kíván lenni. Olyan kulturális tér, amely – akárcsak egykoron – elkápráztatja az ide látogatókat. Az Eszterházi Vigasságok mintegy 150 fellépője garanciát jelent arra, hogy a Fertődre érkezőknek megismételhetetlen élményben legyen részük.

Művészeti vezető: Rácz Márton

Részletes program: http://www.eszterhazivigassagok.hu/musor/

2014.07.02