XIII. Flesch Táncfesztivál

Mosonmagyaróvár

A Flesch Nonprofit Kft. tizenharmadik alkalommal rendez táncfesztivált, amelyre a hazai táncosokon kívül a szomszédos országokból is szeretettel hívják és várják a bemutatkozni és versenyezni vágyó táncosokat és tánccsoportokat. A jelentkezési határidő április 3., az elődöntőre április 11-én, a döntőre és a díjkiosztásra pedig április 25-én kerül sor.

A versenyre modern-, látvány-, sport-, illetve trend táncokat előadó táncosok és tánccsoportok jelentkezhetnek (diszkótánc, társastánc, hip-hop, fitness, freestyle break, rock and roll, fashion dance...) A és B kategóriában – korcsoportonként és létszám szerint.

Nevezési feltételek:
A- kategória: mindazok számára, akik folyamatosan részt vesznek valamely táncszövetség munkájában – hazai, vagy/és külföldi versenyekre utaznak.
B-kategória: mindazok számára, akik tanfolyami keretek között készülnek, nem balettiskolai növendékek, sem az A-kategóriában más versenyszámmal, sem pontszerző, illetve kvalifikációs versenyeken nem indulnak.

Korcsoportok (mindkét kategóriában):
I. korcsoport: gyermek – akik 11. életévüket 2015. június 30-ig töltik be
II. korcsoport: junior – akik 15. életévüket 2015. június 30. után töltik be
III. korcsoport: felnőtt – akik 15. életévüket 2015. június 30. előtt betöltik
A korcsoport meghatározásánál (csoportoknál, formációknál) az átlagéletkort veszik figyelembe.

Létszám szerint (minden korcsoportban):
1. szóló (max. 1,5 perc)
2. duó/pár (max. 1,5 perc)
3. csoport: 3-10 fő (min. 1,5 de max. 5 perc)
4. formáció: 11 főtől (min. 1,5 de max. 5 perc)

Az elődöntőre április 11-én, szombaton 10 órától kerül sor korcsoportonként, szakmai zsűri értékelése mellett, amelyet bárki megtekinthet 900,- forintos belépőjeggyel. A döntő és a díjkiosztás április 25-én, szerdán 14 órakor lesz.

A fesztiválon a zsűri korcsoportonként és létszám kategóriánként I., II., III., díjat, ezenkívül az „A” és „B” kategóriában is a „legjobb táncos”, a „legjobb előadás” és az „Az év reménysége” díjat adhatja ki. A közönségdíj a belépőjeggyel rendelkező nézők szavazatai alapján kerül kiadásra. A döntő helyezettjei kupát, érmet, oklevelet, ajándéktárgyak kapnak, póló minden versenyzőnek jár.

Belépőjegyek:
- A fesztiválra a fellépőknek és felkészítőiknek nem kell belépőjegyet váltaniuk.
- A csoportok az elődöntő korcsoportonkénti eredményhirdetését követően válthatnak színháztermi belépőjegyet a döntőre (csak az 1. vagy a 2. részre szóló jegy ára 1100,- Ft, mindkét részre szóló jegy ára 1600,- Ft).
- A szülők, hozzátartozók, vagy csak egy produkciót megtekinteni kívánó érdeklődők is csak érvényes belépőjeggyel tartózkodhatnak az intézményben.
- A jegypénztárba csak az esetlegesen megmaradó jegyek kerülnek, amelyekből a rendezők félretenni nem tudnak.

Nevezés:
Jelentkezni (e-mail-ben, levélben, személyesen) a Flesch Központ honlapjáról letölthető jelentkezési lappal lehet. Jelentkezési határidő: április 3. Nevezési díj 1300,- Ft/fő/koreográfia, amelyet a verseny megkezdése előtt kell befizetni – átutalással vagy személyesen – legkésőbb április 11-én 10 óráig az intézmény jegypénztárában.

A fesztivállal kapcsolatos bármely kérdésben Bakó Tündétől (Flesch Károly Nonprofit Kft.) kérhető tájékoztatás (Tel: 96/ 215 915, 579-707, vagy 06/30/419-48-20, e-mail: bako.tunde@fkkk.hu), illetve részletes versenykiírás a Flesch Központ honlapján található.

2015.03.23