Induljon a nyár! – Családi nap a győri MCC-ben


mcc-gyor-csaladi-nap

Az MCC győri képzési központja családi nap keretében nyitotta meg a nyarat. A vidám nyári nap valódi kikapcsolódást jelentett a diákok és szüleik számára, melyen a főzéstől kezdve a sportolási lehetőségen át a szakmai rendezvényig sok programból választhattak a részt vevő családok.

Miközben a gyerekek kézműves és sportolási programokon tudták tehetségüket kipróbálni, kint az udvaron készült az ebéd. A baráti beszélgetések és a szabadidős programok mellett szakmai tartalmú előadásba is belehallgathattak a diákok és szüleik. A pódiumbeszélgetés témája kapcsolódott a családi naphoz, hiszen Belláné Tóth Erika szociálpedagógus, kamasz- és felnőtt coach, pályatanácsadó beszélt a kamaszkor kihívásairól, szépségeiről. A moderátori feladatokat Süveges Anasztázia egyetemi programos hallgatónk vállalta.

Belláné Tóth Erika a beszélgetés során kifejtette, hogy a szülők gyakran szembesülnek kihívásokkal a kamasz gyermekeik nevelése során. A kamaszkor egy olyan időszak az életben, amikor a legtöbb fiatal nehézségekkel néz szembe. Ilyen nehézségek például az identitás keresése, a baráti kapcsolatok kialakítása, az önállóságra való törekvés, valamint az iskolai és családi elvárások. Ez az életszakasz gyakran jár konfliktusokkal is, hiszen a fiatalok függetlenedni szeretnének. Szülőként nehéz megfelelően kezelni ezeket a konfliktusokat, és megtalálni a megfelelő egyensúlyt a megértés, támogatás és a szigor között.

A kamaszkor egyfajta átmeneti időszak a gyermek és a felnőttkor között, amikor a fiatalok érzelmileg, fizikailag és szociálisan is sok változáson mennek keresztül. A kamasz coaching fontos segítség lehet a fiatalok számára, hiszen területei közé tartozik az önismeret, az érzelmi intelligencia, a kommunikációs készségek, a konfliktus-, az idő- és stresszkezelés. Ezek segítik a kamaszokat abban, hogy hatékonyan kommunikáljanak másokkal, megértsék és kezeljék érzelmeiket, valamint, hogy konstruktívan oldják meg problémáikat.

Az MCC győri képzési központja a nyár folyamán is szervez szakmai rendezvényeket, melyekről bővebb információt az MCC Győr Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

2024.07.10