1495

Terülj, terülj, asztalkám!

Időszaki kiállítás

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Gyermekmúzeumában június 6-án, pénteken 17 órakor új időszaki kiállítás nyílik, Terülj, terülj, asztalkám! címmel. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Farkas Zsuzsa kurátor, grafikusművész; a tárlatot Grászli Bernadett, a múzeum igazgatója nyitja meg. Helyszín: Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér - Püspöki udvarbíróház (Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.). A kiállítás október 1-ig látogatható hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig.

Júniustól minden a falra kerül a Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótérben, mi szem-szájnak ingere. Egyedi tervezésű csomagolóanyagok, dobozok az ételeknek, melyek a csendéleteken is megjelennek. Az életképeken látottak után döbbenhetünk rá, hogy már nagymamánknál találkozhattunk ezekkel az ételekkel, akár kóstolhattuk is őket. Azt pedig nem kell bizonygatni senkinek, hogy nincs is jobb anyu főztjénél. Hát még akkor, mikor a tízórai szép csomagolásban kerül be a táskába! Ez így van más ételeknél is: minél szebbek, minél zamatosabbak, annál szívesebben választjuk őket. Emellett meg is elevenednek az ételek: egy külön világban kalauzolnak minket végig, mely által egy kis kaland részesei lehetünk.

Nem csak szemnek, kéznek és orrnak is: játékokon keresztül tapasztalhatjuk meg azokat az élményeket, amelyet az ételek az ízlelésen kívül nyújtani tudnak.

Az ételek világába kortárs designerek és képzőművészek vezetnek el minket: Bíró Csilla, Boda Melinda, Farkas Villő Diána, Vulman Péter.

Az időszaki kiállításhoz kapcsolódó a „Vadat és halat, s mi jó falat…” művészeti rajzpályázat műveiből rendezett tárlat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola tanulóinak alkotásait mutatja be. A rajzpályázat kiállításra érdemes műveit művészekből álló szakértő zsűri válogatta. A díjátadó ünnepségre az időszaki kiállítás megnyitóján kerül sor.

2014.06.03