…mert szép és mert örömteli

Frühwirth Ildikó kötetbemutatója a győri Ünnepi Könyvhéten

mertszep

MERT SZÉP – Egy márkaépítés története címmel jelent meg Frühwirth Ildikó könyve, amelyet a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok alkalmából mutatott be Győrben, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában az érdeklődők előtt.

Frühwirth Ildikó már tudja, hogy néha érdemes a komfortzónánkat elhagyni, hogy ehhez bizony bátorság kell, hogy megragadni egy-egy szerepben sokat árthat. Kilépni a megszokottból szabadesés, ettől az ember először nagyon megijed, de ha sikerül megőriznie a lélekjelenlétét, beindulnak a kreatív energiák. Ildikó is valahogy így indult „új életébe”.

Hat éve építi vállalkozását, amely festett lakásdekorációk készítésével, bútorfestéssel kezdődött, aztán már azt vette észre, hogy egyre több „lábat növeszt”, egyre színesedik a palettája. Lelkesen meséli, hogyan vált szertartásvezetővé, mekkora élvezettel tanult a legjobbtól, milyen területeken kamatoztathatja a megszerzett tudást, tapasztalatokat, milyen különleges élményekhez jutott, és hogyan tanulta meg közben az élet által nyújtott lehetőségeket észrevenni, megragadni. A művészet és értékmentés égisze alatt születhetett meg a MERT SZÉP DESIGN, egy több lábon álló vállalkozás, amely most elérkezett oda, hogy története könyv alakban is megjelent. Úgy tűnik, Ildikó soha nem pihen, nem áll meg, mindig vannak új ötletei. Könyvéhez munkafüzetet is készített, de foglalkozik egészségmegőrzéssel, a tanítást pedig online is műveli. Azt mondja, naptár nélkül már nemigen tud létezni, egy dologra azonban nagyon figyel: jelen lenni ott, ahol éppen van, megélni azt, és magát állandóan fejleszteni.

mertszep

Beszélgetőtársa, Lappints Levente újságíró kérdésére a könyv készítéséről is sokat megtudtunk, nem titkolja, hogy segítőkre is támaszkodott, számára ez is egy tanulási folyamat volt. „Amit megtanultam vállalkozóként, azt a könyvön is alkalmaztam. Minden fejezet végén az olvasót is megszólítom, ötleteket, tanácsokat is találni ott. Aki ennél alaposabban szeretne belemélyedni, támaszkodhat a munkafüzetre, itt van hely a reflektálásra is” – mondja, és hozzáteszi: „Időnként érdemes átgondolni, hogy kik is vagyunk, mit is akarunk, hová tartunk.” Igyekszik közösségeket is építeni maga köré, mert hiszi, hogy egyedül mit sem érünk, nagy dolgokra csapatban vagyunk képesek.

Ildikó már a következő könyvére készül, amelyet szertartásvezetői tapasztalataira alapoz, de tervei szerint más szakmabelieket is megszólít majd.

Zárszóként a kreatív vállalkozónő motivációs táblája tetején szereplő egyetlen szót idézem: MERNI – ezt mindenképpen érdemes megfogadni.

SzaSzi
Fotók: Márné Tóth Krisztina

2024.06.21