Sikeresek, soproniak – Sopronikon

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban

Soproni sikertörténeteket ismerhet meg a közönség a Sopronikon elnevezésű rendezvényen március 21-én 17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Sopron, Liszt F. u. 1.). Az ingyenes programot első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Pro Kultúra.

A program vendége lesz a VOLT fesztivál két főszervezője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán valamint Szikszai László bútortervező. A meghívottakkal Bakos Piroska televíziós és rádiós műsorvezető beszélget majd, akinek a pályája szintén Sopronból indult.

Délután 4 órától várják az érdeklődőket a Liszt-központba, ahol alkalmi kávézó és Kékes Kata gitárművész hangolja rá a vendégeket a 17 órakor kezdődő beszélgetésre. A rendezvény zárásaként fellép az Add elő magad! Tehetségek Fesztiváljának többszörösen díjazott zenekara, a Jellemtelenek. A soproni fiatalokból álló együttes korábban a VOLT fesztiválon is szerepelhetett. Látványosságokkal is készülnek a szervezők: VOLT-os ereklyék és Sixay bútorok kerülnek kiállításra. Szikszai László munkái már március 17-től megtekinthetők a Liszt-központ második emeleti előtérben.

A Sopronikon közönsége nyereményekkel is gazdagodhat: VOLT-os ajándéktárgyakat sorsolnak ki azok között, akik a legtöbb korábbi VOLT fesztiválra szóló karszalagot hozzák magukkal a rendezvényre, és gazdára találnak majd Sixay-remekművek is.

 

A fotók a Pro Kultúra Soprontól származnak, közzétételük az engedélyükkel történt.

2015.03.11