Az öreg bagoly meséje és más történetek

Szűcs Kinga kötetbemutatója a győri Ünnepi Könyvhéten

szucs-kinga

2024. június 15-én Szűcs Kinga mutatkozott be legújabb kötetével a győri 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapokon a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében. A vendégek között helyet foglaltak Jáger András és Agócs Judit színművészek is.

Szűcs Kinga tavaly jelentkezett először verseskötettel, amely A játék komoly dolog címet kapta, és szintén a győri Ünnepi Könyvhéten került bemutatásra. Az idei alkalomra most a második könyvét hozta el nekünk, Az öreg bagoly meséje és más történeteket. A kiadványt ezúttal is Szina Kinga színésznő illusztrálta, akinek mesés rajzait látva mind a kicsik, mind a felnőttek örömmel forgathatják a verseskötet lapjait.

Szűcs Kingának Győr szinte a második otthona, hiszen hosszú évekig a Győri Nemzeti Színház tagja volt, emellett régóta énekel és verseket ír. Költészetével a pandémiától kezdve került előtérbe, és azóta egyre nagyobb körben ismerhettük meg ezt az oldalát is.

Hogy miért éppen gyermekversek állnak hozzá a legközelebb? Mint mondta, a versei lélekből születnek, az a világ, amit ő megmutat a könyvei által, a gyerekkorából fakad. Különösen fontos számára szülőként is, hogy írásai hitelesek legyenek, valamint egy olyan közönségnek megmutatni azokat, akik őszintén kinyilvánítják a véleményüket. Ha tetszik, akkor azért, ha nem tetszik, akkor pedig azért.

szucs-kinga

Az öreg bagoly meséje és más történetek című kiadványában fabulák és mesék olvashatók. Ahogy a szerző mondta, itt minden az állatokról szól: denevér, béka, kutya, cica, teve, bagoly, légy, nyuszi, kócsag – mindenki megtalálhatja, melyikük áll a szívéhez legközelebb.

A családias hangulatú bemutatón több mű előadására is sor került, melyekben Jáger András és Agócs Judit színművészek is közreműködtek. Többek között hallhattuk A tükörkép, A népdalverseny, A lepke bajsza és A randevú című szerzeményeket is, valamint megtudhattuk, hogy mennyire fontos a barátság, hiszen az igaz barátokra mindig lehet számítani.

A 17. Győrkőcfesztiválon Szűcs Kingával és könyveivel is találkozhatnak a Vers-játszó-tér helyszínén, a Radó-szigeten (Dél) az alábbi időpontokban: július 6-án (szombat, 10–20 óra) és július 7-én (vasárnap, 10–18 óra).

LSzimonetta
Fotók: Márné Tóth Krisztina

Forrás: Győr+ Rádió

2024.06.19