Balatoni kalandra hív a Barangoló sorozat legújabb része

Lenyűgöző útikalauz a Balaton-felvidék felfedezőinek

barangolo-a-balaton-felvideken

Varga Viola és Nemes Anita Barangoló című sorozata Magyarország különböző tájaira kalauzolja az olvasót: a füzetekben az izgalmas helyszínek részletgazdag, művészi illusztrációkon tárulnak elénk. A sorozat legújabb része, a Barangoló a Balaton-felvidéken május végén jelent meg a Móra Kiadónál.

Nem kell messzi vidékekre utaznunk ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető tájakat, gazdag élővilágú helyeket, izgalmas történetű műemlékeket, illetve lenyűgöző művészeti alkotásokat lássunk. Az ínycsiklandó gasztronómiai kalandról már nem is beszélve! Hazánk természeti értékei és sokszínű kultúrája számtalan felfedeznivalót kínál. Varga Viola művészettörténész és Nemes Anita illusztrátor közösen alkották meg a Barangoló sorozatot, amely Magyarország legizgalmasabb vidékeire és városaiba kalauzol el. Ezek a füzetek egyszerre ismeretterjesztő kiadványok és foglalkoztatók, így az egész család számára jó útitársak lehetnek egy-egy kirándulás alkalmával. A Nemzeti Galériát, a Kiscelli Múzeumot és parkot bemutató füzetek után most a Balaton-felvidék érdekességeit ismerhetjük meg a legújabb kiadvány segítségével.

A Balaton-felvidék különösen gazdag látnivalókban. Akár egy balatoni nyaralás során is tehetünk kisebb kirándulásokat a Barangoló segítségével. Bejárhatjuk a királynék városát, Veszprémet, megcsodálhatjuk az állatkert különleges élőlényeit. Tihanyban vár az apátság, és Badacsonyba sem csak a bor miatt érdemes ellátogatni. A Tapolcai-tavasbarlang szintén emlékezetes természeti látványosság. A foglalkoztatófüzet segítségével pedig megismerhetjük a helyi élővilágot is.

Varga Viola (a bal oldali képen), a Barangolók szerzője művészettörténészként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A diploma megszerzése óta múzeumpedagógusként dolgozik a Szépművészeti Múzeumban. Több, gyermekeknek szánt művészetpedagógiai kiadvány szerzője. Kisgyermekes anyukaként kiemelten fontos küldetésének tartja a lehető legkorábban megkezdeni a képzőművészet, a kultúra megismertetését, valamint az esztétikai érzék fejlesztését.

Nemes Anita (a jobb oldali képen) a tervezőgrafika világából indult illusztrátor és grafikus. Felnőtt- és gyermekillusztrációt egyaránt készít. Budapestről és Balatonról készült, városi grafikával vált ismertté. De több ismeretterjesztő könyvet rajzolt és tervezett, kedvenc témája az utazás, a bennünket körülvevő környezet, a művészet és az építészet, az emberek és történeteik. Küldetése, hogy rajzaival vidáman és szórakoztatóan adja át az információt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

varga-viola-nemes-anita

A Barangoló a Balaton-felvidéken hasznos kiadvány lehet az egész család számára egy balatoni nyaralás vagy kirándulás során. Fedezzétek fel Veszprémet, Tihanyt, Badacsonyt, Szigligetet, Keszthelyt, és megannyi érdekes látványosságot a Balaton-felvidéken! Látogassatok el a Tapolcai-tavasbarlangba, csodáljátok meg a salföldi házakat, és ismerkedjetek meg a Kőtenger legendájával! A különböző helyszínekhez kapcsolódó ismeretterjesztő részeket játékos feladatok teszik még izgalmasabbá.

Fotók: Ispán Zsófi
Móra Kiadó

2024.06.06