Bill Murray Kaáli professzor múzeumában


bill-murray-dorgicsei-auto-motor-muzeum

2024. június 3-án meglepő és illusztris vendége volt a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumnak: Bill Murray Golden Globe-díjas amerikai komikus és színész érkezett megtekinteni a gépjárműritkaságokat, sőt, még a gyűjtemény egyik legcsodásabb autójának volánja mögé is beülhetett.

Nem akartam hinni a fülemnek, mikor vasárnap délután a világhírű amerikai színész, Bill Murray bejelentkezett egy privát tárlatvezetésre a dörgicsei Autó-Motor múzeumomba” ‒ meséli Kaáli Géza professzor, a múzeum tulajdonosa. A legendás színész magyar ismerősei társaságában hétfő délután többórás látogatást tett a professzor „benzingőzös csodaországában”. Kaáli professzor személyesen vezette körbe a híres színészt, akivel gyorsan megtalálta a közös hangot, hiszen több évtizedes színészi karrierje egybeesett az ő amerikai kintlétével.

bill-murray-dorgicsei-auto-motor-muzeum

Kevés embernek adatik meg az életben, hogy egy Golden Globe nyertes legendával zavartalanul beszélgessen órákon keresztül. Elmesélte, hogy az autós üldözéses filmes jelenetekben legtöbbször ő maga vezetett, csúcsra járatva adrenalinszintjét is. Szereti és gyűjti a régi autókat, de a gyűjteményem szemmel láthatóan lenyűgözte. Világsztárként neki nem volt soha meg a »sztárok autója«, a Facel Vega II (1962). Most jött el az alkalom, hogy vele együtt beüljünk a múzeum ékkövébe, és vezessünk egy olyan autót, amit korábban Bill csak Ringo Starr társaságában látott. Félúton helyet cseréltünk, és ő vezetett vissza. Hatalmas magabiztossággal és a rá jellemző fülig érő mosollyal, élete egyik legnagyobb autós emlékének nevezte” ‒ fejezte be lelkesen a nem mindennapos élményt Kaáli professzor.

Forrás: OTS

2024.06.06