Mobilis a Győrkőcön – Györkőcök a Mobilisben


Július 4. és 6. között a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban A Felfedezések Háza, Győr tudományos játszóháza különleges és egyedi interaktív kiállítási eszközeivel, látványos kísérleti bemutatóival idén is várja a Györkőcfesztiválra érkező családokat. Nyitva tartás: 10.00 - 18.00 óráig.

A Felfedezések Háza  Győr egyik legújabb oktatási-turisztikai attrakciója, Európában is egyedülálló, tematikus tudományos játszóház. A Széchenyi István Egyetem mögött kerekedő épület, ami a Wankel-motor dugattyújára emlékeztet, már önmagában is izgalmas látnivaló, de érdemes a formán túl is megismerkedni a Felfedezések Házával. A Mobilis elsődlegesen a járművekre és a közlekedésre, tágabb értelemben pedig a mozgásra, a mobilitásra koncentrál úgy, hogy testközelbe hozza a természet- és műszaki tudományokat és azoknak érdekes oldalát tárja izgalmasan elénk.

Egy olyan inspiráló, különleges intézménybe léphetünk be, amely gondolkodásra ösztönöz, felébreszti a kíváncsiságot és a kreativitást. Kipróbálhatjuk, mekkora hely van egy Forma 1-es versenyautóban, tesztelhetjük reflexeinket a közlekedési lámpáknál, de akár saját személyre szabott műszerfalat is tervezhetünk. Az ember kíváncsisága eszközről eszközre nő, így 2-3 órás egyéni, csoportos és családi kikapcsolódás garantált a központban. 74 interaktív játék, látványos és szórakoztató kísérleti bemutatók, rendhagyó természettudományos órák várják a látogatókat 0-100 éves korig.

2014.06.29