Bad Dreams

Csoportos kiállítás a Torulában

torula-bad-dreams

2024. június 7-én, pénteken, 18 órakor Bad Dreams címmel csoportos kiállítás nyílik a Torulában (9027 Győr, Budai út 7.), amely július 27-ig tekinthető meg.

A Torula legújabb csoportos kiállítása a fiatal és középgenerációs kortárs magyar festészet öt meghatározó alkotójának munkásságából nyújt tematikus válogatást. A „rossz álom” egzisztenciális létmetaforáját körüljáró festészeti pozíciók a lírai absztrakció, a látomásos tájképfestészet, az egzisztencialista ihletésű figurativitás, valamint a társadalmi és pszichés szorongásokat tematizáló „új alanyiság” legújabb tendenciáihoz kapcsolódnak.

Csatlós Asztrid installatív festményein például a kortárs valóság krízisei különféle szimbólumok, a figurativitás és az absztrakció határán mozgó motívumok és látomásos tájak formájában jelennek meg. Trapp Dominika és Győri Andrea Éva festménysorozatai a női test és a nőiség gyakran ellentmondásos létélményének tragikus és pszichotikus mélyrétegeit boncolják. Szinyova Gergő vászonra és papírra is készülő, a figurativitás irányába elmozduló, különféle nyomdai eljárások által ihletett festményei szintén szorongásokkal teli vagy fojtogató egzisztenciális témákat és helyzeteket elevenítenek meg. Brückner János egész falat beterítő festészeti installációja pedig változó méretű és technikájú tájképfoszlányokból, elmosódó portrérészletekből és álomjelenetekből áll majd össze egyetlen nagyszabású álomatlasszá. A tárlat kurátora Miklósvölgyi Zsolt.

A Bad Dreams 2024. július 27-ig tekinthető meg, csütörtökönként és péntekenként 15 és 18 óra között, illetve belejentkezés alapján a hello@torula.hu címen. További információ az esemény Facebook-oldalán található.

2024.06.03