Marcalvárosi Közösségi Pont és könyvkölcsönző automata

Átadásra kerültek a győri könyvtár legújabb szolgáltatásai

marcalvarosi-kozossegi-pont

Újabb szolgáltatással és közösségi ponttal bővült a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kínálata. A marcalvárosi aluljáróban kialakított térben a helyi közösségeknek biztosítanak találkozási lehetőséget: elsősorban kisebb létszámú kluboknak, szakköröknek.

2024. május 30-án, a hivatalos átadón elhangzott, hogy nagy igény jelentkezett a lakosság részéről egy olyan helyre, ahol összegyűlhetnek, közösen alkothatnak, beszélgethetnek. Ennek megfelelően a Marcalvárosi Közösségi Pont nem fix nyitvatartással üzemel majd, hanem programok idején, az igényeknek megfelelően lesz látogatható. Az átadón részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki elismerően nyilatkozott a győri könyvtár szakmai munkájáról és a fejlesztésekről, melyek a várost és az itt élőket szolgálják.

Amikor polgármester lettem, bevezettem a nyitott városháza koncepciót, és nagyon sokat beszélgettem az emberekkel. Ezek során többször felmerült, hogy Marcalvárosban nincs olyan hely, ahol a kisebb csoportok, azonos érdeklődésű emberek össze tudnak gyűlni. Megkértem dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató urat, hogy vegye kézbe a dolgokat, és így jött létre ez a közösségi pont. Nem nagy ugyan a tér, de ha kinövi egy csoport, akkor segítünk majd nekik új bázist találni” ‒ fogalmazott a polgármester.

A város második könyvkölcsönző automatája is itt, a marcalvárosi aluljáróban (9024 Győr, Lajta út 37/B.) kapott helyet, amelyre szintén nagy igény jelentkezett. Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató elmondta, ennek köszönhetően a környéken élőknek nem kell messzire menniük, ha könyvet szeretnének kölcsönözni, hiszen akár telefonon, akár online közvetlenül ide is megrendelhetik és vissza is hozhatják a köteteket. Használata a könyvtár nyitvatartási idejétől független, éjjel-nappal lehet könyveket vagy egyéb dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni.

Bajzát Zsuzsi
Fotók: Vas Balázs

2024.05.30