Éles elmék, meggyőző érvek

A győri Audi iskola diákjai az országos német nyelvű érvelési versenyen

vitazik-a-vilag-ifjusaga

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos megmérettetésén lenyűgöző csatározásokat láthatott a közönség. A legjobb nyolc közé jutó Ónodi Réka 10.a és Vuljanic Róbert 10.b osztályos tanulók a győri Audi Hungaria Iskolaközpont színeiben vitáztak és jutottak tovább a négyfős döntőbe.

A fináléba jutott fiatalok tanúbizonyságot téve kiváló nyelvtudásukról, éleslátásukról és magabiztos fellépésükről, az idei évben az alábbi témakörben érvelhettek a sikerért: „Le kellene-e csökkenteni a választójogi korhatárt Magyarországon általánosan 16 évre?

vitazik-a-vilag-ifjusaga

A zsűri a vita során a diákok kifejezőkészségét, a témában való jártasságát, a meggyőzés erejét és a vitavezetést értékelte. „A nemzetközileg is elismert versenyen számos iskola kiváló diákjai képviseltették magukat. Rendkívül büszkék vagyunk Róbertre – aki a 3. helyezést érte el ‒, és Rékára, aki első helyezettként jutott tovább az őszi nemzetközi döntőbe” – mondta Veszpréminé Horváth Dóra felkészítő tanár.

vitazik-a-vilag-ifjusaga

Az országos döntő nemcsak versenyizgalmakban bővelkedett, hanem kiváló alkalmat is teremtett a fiatalok számára a kapcsolatépítésre. A különböző iskolákból és városokból érkező résztvevők a verseny során új barátságokat kötöttek, de ezen túl bővíthették széles körű ismereteiket, valamint német nyelvtudásukat is.

vitazik-a-vilag-ifjusaga

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos döntője ismét bebizonyította, hogy a vitázás hatékony eszköz a kritikus gondolkodás, a kommunikációs készségek és a toleranciakészség fejlesztésére. A diákok kiemelkedő teljesítménye példaértékű a jövő generációi számára, és arra ösztönzi őket, hogy merjenek hangot adni véleményüknek, és nyitott gondolkodásmóddal vegyenek részt a társadalmi párbeszédben.

Audi Hungaria Iskolaközpont

2024.05.30