Mesés mitológia Az elátkozott erdő sűrűjében

Kertész Erzsi új mesekönyve elűzi a búbánatot

kertesz-erzsi-az-elatkozott-erdo

Kertész Erzsi HUBBY-díjas író most megjelent, Az elátkozott erdő című új mesekönyvében mitológiai alakok keresik a hirtelen köddé vált derűt. A humoros, fordulatos mesében a pszichológus szerző érzékletesen mutatja be hangulataink természetét, érzelmeink árnyalatait.

Kertész Erzsi Mezőkövesden született, később Budapesten, az ELTE pszichológia szakán tanult. Dolgozott iskolapszichológusként, valamint munka- és szervezetpszichológusként is. A szerző ma már inkább vallja magát írónak, mint pszichológusnak, ám emberismerete és tapasztalata megmutatkozik karaktereinek a kidolgozásában. Saját gyermekei születése után kezdett el írni. Az elmúlt másfél évtizedben számos mesekönyvet, gyerek- és ifjúsági regényt írt. Kalandos regényei (mint a Panthera sorozat) sok diákkal szerettették meg az olvasást. A Móra Könyvkiadó honlapján így mutatkozik be: „Minden korosztálynak szívesen mesélek, beleértve a felnőtteket is, mert őszintén hiszem, hogy történetekre szükségünk van.

Az elátkozott erdő olyan kultúrtörténetileg izgalmas fiktív alakokkal ismerteti meg a legkisebbeket, mint a törpék, óriások, koboldok, manók és nimfák. Óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló kötetekben a klasszikus mitológiai alakok ritkán merészkednek le az ismeretterjesztő könyvek lapjairól, ám Kertész Erzsi meséje egészen közel hozza hozzánk őket. Nemcsak felidézi, de meg is eleveníti a görög mitológiát, ugyanis Pán a Városi Múzeum „Mitológia mindenkinek” című, új kiállítására csöppen, ahol jelenlétével nagy zavart kelt. Miközben elkísérjük Pánt, hogy kiderítse, hová tűnt az erdőből a jókedv, és visszahozza oda, a klasszikus mitológia alakjait is lehetőségünk van jobban megismerni.

A Móra Könyvkiadónál megjelent meseregény gyerekek és felnőttek számára egyaránt szórakoztató olvasmány. Ugyanakkor tanulságos is – közelebb kerülhetünk általa az érzelmeinkhez, és megtapasztalhatjuk a barátság fontosságát.

Kertész Erzsi korábbi kötetei kölcsönözhetők a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér gyűjteményéből, és hamarosan Az elátkozott erdő is elérhető lesz.

Móra Kiadó

2024.05.27