Mélyen tisztelt publikum, ez itt, kérem, Kész cirkusz!

Új, kiskamaszoknak szóló sorozat indul Móra Könyvkiadónál Turbuly Lilla könyvével

turbuly-lilla-kesz-cirkusz

Nézőként a cirkusz egyet jelent a hamisítatlan varázslattal. De vajon belülről is olyan csodálatos? Turbuly Lilla új regénye, a Kész cirkusz! két unokatestvér, Titti és Milla történetén keresztül mesél kamaszkorról, családról, elfeledett titkokról és a cirkuszról.

Milla a porond közelében nőtt fel, hiszen a szülei ott dolgoznak; Titti élete teljesen hétköznapi. A két lány világa nem is állhatna távolabb egymástól. Vajon sikerül közelíteniük egymáshoz? A Móra Könyvkiadónál májusban megjelenő, sorozatindító kötet a 95. Ünnepi Könyvhéten is bemutatkozik.

A Móra Könyvkiadó új sorozatának, a 9 éves kortól ajánlott #BFF-nek a kötetei komoly, ugyanakkor mégis mindennapos témákat járnak körül – humorral, szerethető karakterekkel és persze sok izgalommal. A kortárs magyar szerzők által írt regények elsősorban a kiskamaszok mindennapjaira, az őket foglalkoztató témákra, problémákra helyezik a hangsúlyt, míg a külföldi írók fiatal hősei a fantázia birodalmába kalauzolják az olvasókat, ahol felbukkanhatnak például rejtélyes szörnyek, mitológiai lények és eltévedt mesehősök is. Ugyan a tinik már a közösségi hálón tájékozódnak, de az őket izgató témákat érintő könyvekben szívesen elmélyülnek. A sorozat megmutatja, hogy a könyv, az olvasás is lehet BFF, azaz best friends forever.

Turbuly Lilla regényében Titti élete fenekestül felfordul unokatestvére érkezésével. Milla és az anyukája a szomszédba költöznek. Nem elég, hogy Milla karcsú, szőke hajú és egyszerűen gyönyörű, ráadásul anyukájához hasonlóan cirkuszi kötéltáncos, ami rögtön az iskola sztárjává teszi – mert persze hova máshova járna, ha nem Titti iskolájába, sőt, osztályába... Titti napjai megtelnek izgalommal: fiúk, nyomozás, ijedtség, egy újabb rég nem látott családtag és persze sok-sok nevetés várja őt. A Kész cirkusz! lebilincselő olvasmány a világra nyitott kamaszoknak és azoknak, akik most kezdik keresni a helyüket a világban, a családjukban.

A Kész cirkusz! Turbuly Lilla negyedik ifjúsági regénye. A Kosársuli és a Viszlát, kosársuli! a Pöttyös könyvek sorozatban jelent meg, valamint a Pestre (f)el! is a Móra Könyvkiadó gondozásában látott napvilágot. A szerző egy kis zalai faluban, Náprádfán nőtt fel. Kamaszkora meghatározó eleme volt a sport, később azonban jogi pályára került. Első regényének, az Eltévedt holdnak a megjelenése óta foglalkozik hivatásszerűen írással. Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt alkot. Élete fontos színtere a színház, ahol drámaíróként és színikritikusként is tevékenykedik. Ifjúsági regényeiben is teret kap a kettősség, kétfelé szakadtság érzése, amit saját életében a nagyváros és a kis falu közötti ingázásban él meg leginkább.

Turbuly Lilla kötetei kölcsönözhetők a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér gyűjteményéből.

Móra Kiadó

2024.05.20