Gyárvárosi csöndesek

Fülöp Péter és Fülöp Péter Pál fotókiállítása a Gyárvárosi Közösségi Házban

gyarvarosi-csondesek-kiallitas

2024. május 10-én este nyílt meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Ház kiállítótermében Fülöp Péter fotográfus, költő és fia, Fülöp Péter Pál fotós, gimnáziumi tanuló Gyárvárosi Csöndesek című közös kiállítása.

Nyitányként Szőcs Beáta, Fülöp Péter fotós‒verses köteteinek szerkesztője néhány költeményt olvasott fel, majd Bogár Erika, a fiókkönyvtár vezetője üdvözölte a jelenlévőket. A továbbiakban Molnár Imre borász, Fülöp Péterék barátja, aki maga is szenvedélyesen fotózik, folytatott derűs beszélgetést a kiállítókkal.

Fülöp Péter Pál Magyar táj – magyar optikával címmel kiállított fotósorozatával kapcsolatban a templom- és a természetfotózás témáját érintették, illetve, hogy mi inspirálta a fotók készítőjét.

Fülöp Péter Doku Hungary gyűjtőcímű fényképeinek kapcsán a természet szeretetéről, annak sajnálatos változásairól, az emberi lét kérdéseiről beszélgettek a kiállítók és az érdeklődők.

A tárlat anyagát teljes egészében fekete-fehér képek teszik ki, így a filozófiai és művészeti kérdések között a fényképezés modern technikai részei is szóba kerültek.

A rendezvényen a képek mellett megtekinthetők voltak Fülöp Péter kötetei, köztük a legújabb Sorsnyomatok című is. Természetes volt, hogy a borász-barát, a komoly fotózási témák közben – pihenésképpen – saját készítésű nedűiből is kínált kóstolót a jelenlévőknek.

A kiállításmegnyitón ugyan csekély számban jelentek meg érdeklődők (péntek este lévén számos más rendezvény is csábította a város lakóit), viszont a jelenlévők között kiváló, csaknem másfél órás, érdekes beszélgetés bontakozott ki, mindenki nagy örömére.

A kiállítás 2024. május 31-ig látogatható a Gyárvárosi Fiókkönyvtár nyitvatartási idejében (9027 Győr, Külső Árpád út. 6-8.).

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2024.05.15