Moral Insanity

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola projektje a Torulában

moral-insanity-torula

2024. május 16-án, csütörtökön és 17-én, pénteken, egyaránt 18 és 19 órakor a győri Torulában valósul meg először a MORAL INSANITY, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola balett és képzőművészet szakos tanulóinak projektje.

Erkölcsi elmezavar, az a kórkép, melynek legfőbb sajátsága az etikai és morális irányban mutatkozó kedélyi elfajulás. Legfőbb ismertető jelei, hogy a legkülönbözőbb hangulati és kedélyi állapotok (búskomorság, emelkedettség, zavartság) szapora egymásutánban váltják fel egymást, melyek igen gyorsan butaságba mennek át. Az erkölcsi elmezavart mutató egyének már kora ifjuságokban feltünnek kedélyük durvasága, nemi ösztönük kielégítése, kicsapongásaik és lopások iránti hajlamuk által. Cselekedeteik ösztönszerüek: lopnak, gyujtogatnak, gyilkolnak. Az erkölcsi elmezavar lényegében gyengeség, csakhogy ez nem ötlik mindenkor szembe, mert ez olykor csak a jellem bizarrsága és bogaras sajátosságok által árulja el magát a szakértőnek."

A térben egyszerre jelenik meg a vizuális, képzőművészeti tartalom és a mozgás, kortárs balett, amely a lélek aspektusainak, tárnáinak momentumait mutatja be. Stációkon végighaladva követhetjük végig ezeket a megelevenedő, látomásszerű képeket, amelyek a személyiség egy-egy részletét mutatják be.

Jegyek 1000Ft/db áron elérhetők az előadás helyszínén, illetve elővételben a Győri Tánc- és Képző Iskolában (Győr, 9025 Szabolcska utca 5. , mellyel az alkotás létrejöttét támogatják).

Kiállító alkotók: Fekete Boglárka, Erdélyi Mátyás, Kondor Szonja, Mózes Alexandra, Lantos Nóra, Nádasi Rozália, Nagy Zsófia, Sári Emese, Szabó Dorka, Szabó Kende - KristofLab, Szalai Zója Lili, Vass Álmos. Konzulens: Nacsa Lilla Daniella

Balett: Varga István, táncművész m.v.

13. évfolyam modern szak: Nagy-Gellai Fanni, Nagy Luca Jázmin, Cseri Jázmin

12. évfolyam modern szak: Seruga Petra, Bodrogi Jázmin Petra, Csoltkó Regina, Katona Eszter, Kádár Janka, Gódor Emese, Tanka Glória, Szilágyi Artemisz Dorka

11. évfolyam modern szak: Serfőző Hanga Niobé, Tóth Emília, Nagy Enikő, Albert-Tóth Leóna, Kovács Dorina, Kircsi Kamilla

11. évfolyam klasszikus szak: Farkas Petra, Csonka Flóra, Bálint Hanna, Magyar Henrietta

Koreográfia: Horváth Vanessa, fény: Szabó Kende. Külön köszönet: Pápai Miklós.

A kiállítás anyagát a Győri Tánc- és Képzőművészeti iskola balett és képzőművészet szakos tanulóival közösen meghívott alkotók hozták létre.

Támogatók: TORULA, Tehetséggondozásért Alapítvány

Időpont:
Május 16. csütörtök:
18:00 előadás
19:00 előadás

Május 17. péntek:
18:00 előadás
19:00 előadás

További információ az esemény Facebook-oldalán található.

2024.05.13