Péntek – szombat – vasárnap: Irány a Radó!

Sajtótájékoztatón jártunk – SzaSzi tudósítása

rado-matine

Bár a nyár igazi arcát még nem mutatja, a Radó-sziget zöld oázisában már megindult az élet, pezseg a hangulat, a szervezők az idei nyárra készülnek, 2024. május 3-án megnyitották a Radó Matiné 2024 eseményeit. A részleteket a sajtó képviselőivel is ismertették.

Ezen a hétvégén minifesztivállal veszi kezdetét a Radó Matiné 2024 májustól októberig tartó rendezvénysorozata.

Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója köszöntőjében utalt arra, hogy „a Radón” a kulturális élet és a közösségi tér mindig nagyon jól megtalálta egymást (kőszínház, sétatér, kioszk, zenepavilon). Az idei nyáron, húsz hétvégén ezt a hangulatot szeretnék újjáéleszteni, modernebb formában képviselni, amelyet a város és az ott résztvevő vendéglátós partnerek fele-fele arányban finanszíroznak. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva, a nagy fesztiválokat kiegészítve (azokkal összehangolódva) kisebb volumenű, de minőségi programokkal és vendéglátással várják a győrieket és az ide látogatókat. Péntekenként akusztikus koncerteké, szombatonként DJ-programoké, vasárnaponként családi, közösségépítő rendezvényeké a terep a zenepavilon körül, színes a kínálat a baba-mama jógától a szabadtéri lemezbörzéig. A szervezők a programsorozattal nemcsak új, fiatalos tartalmat kínálnak, de a hely szelleme előtt is tisztelegnek azzal, hogy a kihelyezett molinókon felvillantják a Radó történetének érdekesebb momentumait. A QR-kódok segítségével például megtudhatjuk, hogy keletkezett a sziget, tényleg egy igazi sziget volt-e, itt volt-e Győr első kőszínháza, játszott-e itt Blaha Lujza és még sok más érdekességet, egészen a csónakház felújításának jelenlegi terveiig.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester elismeréssel szólt a helyszínválasztásról és a programszervezők céljairól. Tapasztalatait megosztva kiemelte, hogy a városrészeket megszólító családias közösségi programokra nagy az igény, külön megköszönte a családbarát hozzáállást. A természeti környezet, a minőségi szórakozás és a színvonalas vendéglátás a legtöbb, amivel a városvezetés hozzájárulhat a lakóinak feltöltődéséhez, szórakozásához.

A vendéglátóegységek már délután 17 órától éjszakába húzódóan, pénteken és szombaton éjfélig, vasárnap 22 óráig várják a vendégeket.

Részleteket az esemény hírcsatornáján a radomatine.hu oldalon találnak.

SzaSzi
Fotók: Márné Tóth Krisztina

2024.05.04