Lelkünk üzenetei

A KÉVE Művészeti Társaság költészetnapi tárlata a VOKE-ban

keve-lelkunk-uzenetei-voke

2024. április 11-én a győri Arany János Művelődési Ház (VOKE) galériájában nyílt meg a KÉVE Művészeti Társaság költészetnapi tárlatának fotóiból egy látványos kiállítás nagy létszámú, érdeklődő közönség előtt Lelkünk üzenetei címmel, amely május 8-ig látogatható.

A rendezvény Kogler Fanni és Sájer Luca, a Győri Tánc- és Képzőművészeti iskola balett-növendékeinek bemutatójával kezdődött (felkészítő tanár Marek-Csernyi Ibolya).

Kurcsis László grafikusművész kiállításmegnyitó beszédében a következőket mondta:

Minden ember kérdőjel
Én is
Te is
Ő is
Titkok és válaszok a mélyben rejtőzködnek, s idővel felszínre kerülnek.

Lelkünk üzenetei – mert erről szól a kiállítás. Arról, hogy az itt falakra került alkotók számára fontos saját eszközeikkel reflektálniuk az őket körülvevő világra, hogyan látják azt, mit gondolnak róla és benne a maguk helyéről.

Nem törekednek professzionális babérokra – bár vannak itt hivatásos alkotók is –, de úgy gondolják, van mondanivalójuk ebben a felborult értékrendű világban, és megtalálták a kifejezőeszközöket is arra, hogy mindezt megmutassák fotóban, képben, szövegben.

Közben pedig átéljék az alkotás semmihez sem fogható örömét, a flow állapotot, ahol megszűnik számukra a tér és az idő. Lényegtelenné válik az örök vita: ki profi, ki amatőr, csak az alkotás öröme van. És csak ez számít!

Ezt mutatja a kiállítás sokszínűsége is.

A rendezvény kiváló hangulatát Gerencsér Károly gitárzenéje és éneke tette még kellemsebbé.

A továbbiakban a rendelkezésünkre bocsátott üdítők, pogácsák élvezete mellett barátkozhattunk, beszélgethettünk, fotózkodhattunk egymással, a sokunk által gyakran látogatott, szeretett galériánkban.

A kiállítás május 8-ig tekimthető meg, naponta 10 és 17 óra között (Hotel Szárnyaskerék épülete, 9021 Győr, Révai u. 5-10.).

Molnár György művészetbarát
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2024.04.15