855

Sweet Charity

Premier a szombathelyi Weöres Sándor Színházban

Március 20-án, pénteken 19 órakor a szombathelyi Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán (Akacs M. u. 7.) Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields színdarabjának, a Sweet Charity című musicalnek a premierjére kerül sor. A főbb szerepekben Nagy Cili, Fekete Linda, Németh Judit, Bálint Éva, Horváth Ákos, Jámbor Nándor e.h. és Matusek Attila e.h. látható, a rendező Béres Attila.

Charity Hope Valentine a New York-i éjszakában dolgozik – ahogyan ő fogalmaz: adakozik –, egy lepukkant lokálban táncol, és vadidegen férfiakat tesz boldoggá. Szívének rejtett csücskében azonban egyetlenegy vágy él, az, hogy végre valaki őt ajándékozza meg a boldogsággal. Valaki, aki szereti, aki nem csapja be, nem csalja meg, nem lopja el a pénztárcáját, és nem használja ki. Mert Charity csak ilyen férfiakkal találkozik, és minél jobban hisz nekik, annál csúnyábban végzi. Minél nyitottabb szívvel közeledik az emberekhez, annál komikusabb helyzetekbe kerül. Aztán egy szép napon ez a szeretnivaló lány bent ragad egy liftben egy fiúval, aki végre kedves, rendes és... klausztrofóbiás. Talán most rámosolyog a szerencse. Talán most sikerül.

A Sweet Charity című musicalt Federico Fellini Cabiria éjszakái című világsikerű filmje alapján írta a Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields trió. A darab ősbemutatójára 1966-ban került sor a Broadway-n Bob Fosse rendezésében, akinek neve már ismerős lehet a szombathelyi közönségnek a Kabaré és a Chicago bemutatói kapcsán. A musicalben – melynek zenei világa a ’30-as évek Amerikájának jazz-, swing- és spirituálé világát követi – olyan, azóta már világslágerré nőtt dalok hangzanak el, mint a Momentán vagy a Big Spender.

Az előadásról és a musical játszási időpontjairól további információ a Weöres Sándor Színház honlapján található.

2015.03.10