Megmondta professzorasszonyom

Monodráma a győri Rebirth Studióban

megmondta-professzorasszonyom-rev-rebirth-studio

2024. április 13-án, szombaton 18 órakor a Rebirth Studióban (Győr, Munkácsy M. u. 5.) a RÉV és a Rebirth Studio közös szervezésében érkezik Győrbe a Megmondta professzorasszonyom című, verbatim színházi előadás, melyet egy feldolgozó, ventilláló beszélgetés követ majd szakember segítségével. A darab 16 éves kor felettieknek ajánlott.

...de mondtam, hogy nem, hát én nem fogok mankózni, ne nevettessenek ki, nekem ott vannak a magassarkúim! Nem vettem fel 4 és fél évig, csak fényképezkedéshez, ami nekem nagy törés volt, hát nullhuszonnégyben azokban szaladgáltam. Úgyhogy most azt is elintéztem, hogy sikerült olyat találni, amiben ugye stabilan tudok állni. Klassz kis bokacsizma, hasáb sarkú, és ugye ez megtart.

Játssza: Kőszegi Mária
Dramaturg: Merényi Anna
Producer: Lengyel Anna
Rendezőasszisztens: Bogya Éva Tímea
Rendezte: György Zoltán Dávid

Kőszegi Mária és György Zoltán Dávid hét rákos nővel beszélgetett, és további tíztől kért írásos válaszokat – a nőiségükről, szerelemről, szexről, a testükhöz fűződő viszonyukról. A cél az volt, hogy elinduljon a párbeszéd egy nagyon gyakori betegségről, amit mégis szégyen és hallgatás övez. A PanoDrámával közösen hozták létre ezt a monodrámát, kiválasztva egy nő, Viki történetét. Az előadást követi egy feldolgozó beszélgetés, amit Takács Hajnal (tapasztalati traumaszakértő, áldozatsegítő, író, újságíró) és a színésznő, Kőszegi Mari tart.

Minden belépőjegyhez ajándék italt adnak érkezéskor, valamint a helyszínen további szomjoltók is megvásárolhatók lesznek. Az előadásra a jegyek korlátozott számban érhetőek el a tixa.hu oldalán. További információ pedig a Facebook-eseményben olvasható.

A plakátot Mészáros Zoltán fotójából Suhaj Miklós készítette

2024.04.03