Kalliopé Kistérségi Színházi Társulás: Európa Expressz

Az Agora Savaria színpadán

europa-expressz

2024. március 26-án, Szombathelyen, az Agora Színpadon mutatta be a Kalliopé Kistérségi Színházi Társulás Görgey Gábor – Komlós János – Devecsery László krimikomédiáját, az Európa Expresszt.

A darab rendezője és az egyik szereplője maga Devecsery László volt, akivel már többször találkozhattunk Győrben is. Az Európa Expressz története egy vonatfülkében játszódik. Egy férfi olvas, a titkos randevúra igyekvő férfi türelmetlen, a nő pedig nyugalomra inti. A vonat beér az alagútba. Amikor ismét világos lesz, a magányos férfi kezében már nincs ott a könyv, a földön hever.

A férfi megállapítja, hogy meghalt. Mennének egy másik fülkébe, de nincs menekvés, mindig jön valaki. Érkezik a volt államügyész, aki az Arany Justitia átadására utazik. A felesége rendesen papucsot csinált belőle. Jön egy szabadult fegyenc, egy könnyűvérű hölgy, és egy diáklány is segít a bonyodalom fokozásában. Senki sem mehet sehová! Mi legyen a hullával? Mivel mindenkinek kellemetlen a jelenléte, ezért ki kell dobni az ablakon! Ez már majdnem meg is történik, amikor azonban érkezik a kalauz…

A 45 perces krimikomédiát Devecsery László rendezte, a szerepeket Németh Zsolt László (Férfi), Biczók Katalin (Nő), Mihácsi Veronika (Kis nő), Virág János (Öregúr), Szuper Ildikó (A felesége), Kriston Zille (Lány, azaz Talpraesett ifjú hölgy), dr. Jónás Zsigmond (Slemil), Pados Katalin (Kalauz), Devecsery László (Hulla) játsszák. A rendező munkatársai Fuchs Erika, Mándli Stella és Virág Zsuzsa voltak.

Fotók: Szabó Béla

2024.03.31