25 éve barátok

Születésnapi Friends Big Band koncert a Richter Teremben

friends-big-band

2024. március 18-án a Richter Teremben a Friends Big Band születésnapi telt házas koncertjére gyűltek össze a rajongók. A zenekar már negyedszázada egyedülálló értéke Győr városának, ahogy ezt a polgármesteri méltatás és ajándék is kifejezte a műsor elején.

friends-big-band

A Csorba János vezetésével működő együttes névadása is beszédes, hiszen a zenekarvezető személye, valamint a zene szeretete, a művészi hozzáértés és alázat szervezte eggyé a 17 évestől nagypapa korúig, a professzionálistól a félig amatőrig terjedő zenészek lelkes csapatát. A barátok a zenekari pult mögött teljes összhangban brillíroztak, felváltva szólóztak, kísérték az illusztris vendégeket, Malek Andreát, Mihályi Rékát és Gájer Bálintot, akik igazi showműsort rendeztek a győri közönségnek.

friends-big-band

A vonószenekar közreműködése különleges meglepetés volt, lírai, bensőséges hangulatúvá varázsolta az estét. Balogh Juditnak, a Friends állandó énekesének belépője Norah Jones Don’t Know Why című dalával a műsor egyik legnagyobb katarzisát adta számunkra. Többek között olyan klasszikusok csendültek fel még, mint Herbie Hancock Chameleonja vagy a Birdland Joe Zawinultól, csupa olyan opusz, melyek a fúvós zene legnépszerűbb és legigényesebb repertoárját jelentik. Aki ezen a márciusi koncerten részt vett, felejthetetlen élményben részesült.

friends-big-band

A Friends Big Band következő koncertje április 2-án lesz a győri Széchenyi István Egyetem Új Tudástér Aulájában, mely az Autizmus Világnapján a Kapcsok Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt szervezésében kerül megrendezésre.

G. Carmela
Fotók: Horváth Nóra

2024.03.28