Közönségdíjat nyert a RÉV Színház a MOST FESZT-en


rev-szinhaz-jokedvvel-boseggel

2024. március 20. és 24. között zajlott a tatabányai Jászai Mari Színházban a 10. MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál, ahol a győri RÉV Színház Jókeddvel, bőséggel című előadása elnyerte a közönségzsűri díját.

Az idei fesztivál öt napja alatt összesen 11 produkció volt látható, a nívós színházakat, kulturális egyesületeket, produkciós társulásokat felvonultató seregszemle hazai képivelőin (Budapest, Pécs, Győr, Szombathely… stb.) túl még határon túli vendégeket (Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy) is köszönthettek. A meghívott versenyelőadások szakmai zsűri előtt mérethették meg magukat, amelyben Dohy Balázs rendező, dramaturg, Molnár Zsófia szerkesztő, kritikus, műfordító és Zsurzs Kati színésznő foglaltak helyet.

A szakmai zsűri díjai

Legjobb monodráma előadás

Született: Wágner Emese
A MaNNa Produkció, a Szentendrei Teátrum és a Füge Produkció előadása

Előadja: Szalontay Tünde
Rendező: Szenteczki Zita

Legjobb stúdiószínházi előadás

Szophoklész: (Kreón) Antigoné
tragédia, fordította Csiky Gergely; a Tér 12 Kulturális Egyesület előadása

Rendező: Viktor Balázs

A Legjobb alakítás különdíja

Samuel Bailey: Kutyabaj 
színmű, fordította Horváth János Antal; a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója

Rendező: Horváth János Antal

A különdíjat a Kutyabaj című előadásban a dramaturgiailag kihangsúlyozott három férfi főszereplőt alakító László Gáspár, Hajdu Péter István és Kuttner Bálint, a rabsors megjelenítésében nyújtott összjátékáért megosztva kapta.

rev-szinhaz-jokedvvel-boseggel

A közönségzsűri díja

A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál kezdete előtt azon nézők közül sorsolták ki, akik tíz előadásos, azaz a MOST FESZT 2024 valamennyi versenyelőadását tartalmazó bérletet vásároltak. A három tagból álló közönségzsűriben Béndek Lászlóné nyugdíjas pedagógus, Mező Eszter ügyvezető és Veszelka Anikó látszerész mester képviselte a nézők véleményét. A közönségzsűri által kiadott díj jellegét a fesztivál szervezői előzetesen nem határozták meg, így annak végleges formáját a közönségzsűri tagjai alakították ki.

A közönségzsűri díját a Jókedvvel, bőséggel című produkció kapta (a fenti képeken) az aktuális társadalmi kérdésekre a humor eszközeinek felhasználásával reflektáló, rendkívül szórakoztató, mégis mélyen elgondolkodtató előadásáért.

Fábián Péter: Jókedvvel, bőséggel
szakmai értékelés egy részben, a győri RÉV Színház előadása

Rendező: Fábián Péter
Előadja: Bársonyosi Dávid, Balla Richie, Kiss Tünde, Árvai Péter

Továbbá a szakmai zsűri egy Képzeletbeli különdíj odaítélését javasolta, melyet a MOST FESZT közönségének adományozott végtelen kíváncsiságáért, nyitottságáért és színházszeretetéért.

Fotók: Mezősi Kristóf

2024.03.27