Daniel Brühl főszereplésével érkezik a Becoming Karl Lagerfeld sorozat


becoming-karl-lagerfeld-sorozat

A Disney+ Becoming Karl Lagerfeld címmel 6 részes drámasorozatot készített a világhírű német divattervezőről, bemutatva azokat a kulturális személyiségeket is, akik annak idején mellette dolgoztak. A széria 2024. június 7-től lesz elérhető a magyar streamingfelületen.

1972-ben Karl Lagerfeld (Daniel Brühl) 38 éves, a nagyközönség számára még ismeretlen tervező. Az átlagembernek készít ruhákat, és még nem viseli ikonikus frizuráját sem. Miközben megismerkedik és beleszeret a szenvedélyes Jacques de Bascherbe (Théodore Pellerin), egy fiatal, ambiciózus, bajkeverő ficsúrba, összeszedi minden bátorságát, és felveszi a harcot barátjával (és egyben riválisával), Yves Saint Laurent-nal (Arnaud Valois), a haute couture zsenijével, aki mögött a rettenthetetlen üzletember, Pierre Bergé (Alex Lutz) áll.

A sorozat a 70-es évek szívébe, Párizsba, Monacóba és Rómába kalauzol bennünket, hogy nyomon követhessük a párizsi divatvilág eme összetett és ikonikus személyiségének lenyűgöző virágzását, akit már akkor is az a törekvés vezérelt, hogy a divat császára legyen. A csillogás, az egoizmus vezérelte harcok, a grandiózus partik és a pusztító szenvedélyek között felfedezhetjük Lagerfeld valódi történetét, mielőtt a világ megismerte. A hatrészes minisorozat Raphaëlle Bacqué Kaiser Karl című bestsellere (Albin Michel kiadó) alapján készült, és sztárszereplőket vonultat fel.

becoming-karl-lagerfeld-sorozat

A főszerepben Daniel Brühl (Nyugaton a helyzet változatlan, Amerika Kapitány: Polgárháború, Hajsza a győzelemért, Becstelen Brigantyk, Good Bye, Lenin!) látható, de megjelenik még a filmben Théodore Pellerin (Continental Drift (South), Solo, Franklin, Amitől félünk), Arnaud Valois (a Festival Lumière 2018 legtehetségesebb színésze; 120 dobbanás percenként, Édes búcsú, A lány a vonaton, My Best Part, Spring Blossom), valamint Alex Lutz is (a César Legjobb színésznek járó elismerést nyerte el 2019-ben, valamint a Molière díjat 2016-ban és 2020-ban; Vortex, Guy, Romantikus vígjáték, Baron noir, Strangers by Night). Agnès Jaoui játssza Gabrielle Aghiont, aki a Chloé divatház alapítója volt, és nagyban hozzájárult Lagerfeld hírnevéhez (a Legjobb női mellékszereplőnek járó César díjat nyerte el 1998-ban, 2001-ben és 2016-ban és Tiszteletbeli César díjjal ismerték el 2024-ben; À l'Ombre des filles, En Thérapie, The Sweet Escape, Ízlés dolga).

Jérôme Salle áll az 1., 2. és 6. epizód rendezőjeként a nagyszabású sorozat élén (Kompromat, Totems, A mélység kalandora, Zulu, Anthony Zimmer), a 3., 4. és 5. részt Audrey Estrougo dirigálta (Minden rendben, Suprêmes). Isaure Pisani-Ferry a sorozat vezető írója (Rablók: A sorozat, Vampires, Les grands esprits), társszerzőként Dominique Baumard (Le Jeune imam, Rablók: A sorozat, A legendák hivatala), Jennifer Have és Nathalie Hertzberg (The Goldman Case) működött közre.

A sorozat azokat a divat- és kulturális személyiségeket is bemutatja, akik annak idején Karl Lagerfeld mellett dolgoztak. Jeanne Damas a La Sincérité és a Rock’n Roll2 filmekből ismert színész és divattervező Paloma Picassóként, Claire Laffut énekesnő és modell Loulou de La Falaise-ként jelenik meg a vásznon. A legendás színésznőt, Marlene Dietrich-et pedig Suny Melles alakítja, akit a 2022-es Palme d’Or nyertes filmben, A szomorúság háromszögében láthattunk. Andy Warhol szerepébe Paul Spera (Vonalban vagy, Az egyenjogú nem, Marie-Antoinette) bújt. A couture szereplőgárda Lisa Kreuzer (eklektikus karrierje Wim Wenders, Patrice Chéreau, Amos Gitaï filmjeivel indult, majd a Sötétség sorozatban is feltűnt.) német színésznővel teljes, aki a divattervező anyját, Elisabeth Lagerfeldet alakítja.

A sorozat – melynek előzetese itt nézhető meg – első két epizódjának bemutatója a Canneseries-en, vagyis a Cannes-i Nemzetközi Sorozatfesztiválon lesz.

2024.03.25