ESSZENCIA XXV

Fotókiállítás a Generációk Művelődési Házában

esszencia-xxv-kiallitas

2024. március 19-én este látványos fotókiállítás nyílt a Győri Fotóklub Egyesület rendezésében a társaságnak a 2023 II. félévében készített legjobb fotóiból a győri Generációk Művelődési Házában (Aradi vértanúk útja 23.).

A kiállítást Vehofsics Erzsébet fotóművész, a Győri Fotóklub Egyesület elnöke nyitotta meg a következő szavakkal:

Tisztelt fotósok, kedves vendégek!

Örömmel üdvözöllek benneteket a Győri Fotóklub Egyesület 2023. második félévének legjobb alkotásaiból összeállított Esszencia kiállításának megnyitóján. Ez a válogatás nem csupán egyszerű fotókiállítás, hanem egy olyan művészeti utazás, melynek során az alkotók egyéni látásmódján és kreativitásán keresztül is részt vehetünk.

Különleges az alkotók létszámát tekintve is. 22 alkotó alkotása van a paravánokon – ez számomra azt jelenti, hogy nő az aktivitás.

Különleges, mert 5 új klubtagot is üdvözölhetünk, akik az itt kiállított képeikkel nyerték el klubtagságukat. Név szerint: Anda Eszter, Dobos Krisztián, Mészáros István, Száva István és Takács László.

Különleges, mert régen volt ennyire változatos a képanyag, amihez szívből gratulálok az alkotóknak.

Aminek én személy szerint örülök, hogy kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok. A fiatal fotósok ugyanolyan nagyszerűen fel tudják venni a „versenyt” a tapasztaltabb – direkt nem mondok öreget – fotósokkal, és fordítva. A tapasztaltabb fotósok is meg tudnak újulni, a fotózási trendeknek megfelelően képesek fejlődni, irányt mutatni a kezdőknek, és ez adja a Győri Fotóklub nagyszerűségét és bázisát.

Az Esszencia cím tökéletesen tükrözi azt a törekvést és ambíciót, hogy ezen a kiállításon a fotóművészet lényegét, az alkotók lélektani és esztétikai mélységét hozzuk a nézők elé. Az esszencia, azaz az alapvető lényeg mindig is az inspiráció, az érzelmek és az üzenetek átadása volt, amelyek által a fotográfusok életet lehelnek a képekbe.

22 alkotó munkája került kiemelésre ezen a kiállításon, minden egyes kép mögött egy történet, egy érzés vagy egy életfilozófia rejlik. Ezek a képek nem csupán megörökítik a pillanatot, hanem mélyebb rétegeket is felfedezhetünk bennük, amelyek segítségével megérthetjük a világot és saját magunkat is.

Kedves fotósok, társaim! Köszönöm, hogy megosztottátok velünk kreativitásotokat és érzékenységeteket. Remélem, hogy ez a kiállítás inspirációt és örömet nyújt mindenkinek, aki ellátogat hozzánk. Élvezzük együtt az alkotások szépségét és mélységét.

Köszönöm, hogy eljöttek, eljöttetek, és jó szórakozást kívánok mindenkinek a Győri Fotóklub Egyesület Esszencia kiállításán!

A továbbiakban elismerő oklevelet kaptak az elmúlt félév legjobb fotóinak nyertesei, majd egy pohár üdítő és finom falatkák mellett beszélgettünk arról, amit mindnyájan szeretünk: a képekről. A jó képekről.

A kiállítás 2024. április 9-ig látogatható a Generációk Művelődési Háza nyitvatartási idejében.

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2024.03.21