A jó példa az olvasásban is ragadós

Töreky Zsuzsi a győri könyvtárban

toreky-zsuzsi

Hisszük, hogy olvasni mindenki szokott, ám azt be kell látni, felnőttként, rohanó életet élve nem olyan formában van ez jelen az életünkben, mint mondjuk gyermekkorban. Olvasásnak számít-e egy magazin, egy cikk vagy egy szakmai anyag átlapozása? Hogyan lehet olvasó felnőtteket nevelni? Erről is beszélgettek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új olvasásnépszerűsítő programsorozatának első vendégével, Töreky Zsuzsival.

A zenepedagógus neve hosszú évek óta garanciát jelent a gyermekekkel töltött minőségi időre. Foglalkozásain mindig nagyon sokan vesznek részt, könyveit nagymamák, anyukák és persze a gyerekek is forgatják. Arra viszont ritkán van lehetőség, hogy bekukkantsunk a szakember otthonába, pláne, hogy átnézzük a könyvespolcát. A beszélgetésből kiderült, Töreky Zsuzsinak mindig fontos volt az olvasás, már kisgyermekként is, aztán amikor anyuka lett, ez a jó példa a saját családjában is ragadósnak bizonyult. Kedvenc könyvei között győri szerzőket, témájukat tekintve pedig szakmai munkákat említett, ám ha kikapcsolódásra vágyik, akkor nem mond nemet egy izgalmas regényre, novelláskötetre vagy éppen gasztrokötetre sem.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új sorozatában ismert győriek mesélnek az olvasáshoz fűződő viszonyukról. A sorozat áprilisban is folytatódik, ennek részleteiről hamarosan mi is beszámolunk.

Bajzát Zsuzsi
Fotók: Vas Balázs

2024.03.20