Verslabirintus: Gyökerek és szárnyak - a szívben összeérő múlt és jövő

FILO-Pont Győr

Április 3-án szerdán, 18 órakor kezdődik a Verslabirintus: Gyökerek és szárnyak - a szívben összeérő múlt és jövő című program a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.). A Vers-zengetők Együttes zenés-verses műhelyének, amelyet második alkalommal rendeznek meg, ezúttal a szív, mint az emlékezet és a képzelet székhelye valamint a megtisztulás és megújulás útja lesz a témája. 

Amire számíthatunk:
- Ráhangoló összeállítás versekkel és megzenésített költeményekkel
- Beszélgetés a versek nyomán
- Saját élmény – művészeti gyakorlatokkal

A Verslabirintus alkalom az önmagunkkal való találkozásra a verseken, dalokon és a befogadáshoz vagy alkotáshoz kapcsolódó gyakorlatokon keresztül. A művészet segít bejárni és szépséggel, szeretettel és tudatos megértéssel bevilágítani azokat a belső vidékeket, ahol esetleg elakadtunk.
Utunk a szimbólumok mélyebb megismerésén át a komplex önismeret és önkifejezés felé vezet, amelynek célja, hogy a világot kicsit szebbé, jobbá és igazabbá tehessük.
A téma ismét a szív, amely olyan szerepet tölt be a mikrokozmoszban – az emberben, mint a Nap a makrokozmoszban. Képes hídként összekötni a múltat és a jövőt, a külső és a belső világot.

„ A szívtől kiindulva tisztul meg az ember minden egyéb aspektusa.” Delia S. Guzmán

„Reményeitek és vágyaitok mélyén az odaátról őrzött titkos tudástok él;
És mint a hó alatt álmodó magvak, szívetek a tavaszról álmodik.
Bízzatok álmaitokban, mert bennük rejlik a kapu, mely az örökkévalóságra nyílik.” Kahlil Gibran

Leld meg magad versben, dalban,
Szíved rejtett kamráiban!

A program 21 óráig tart. Regisztrálni lehet: gyor@ujakropolisz.hu
Közreműködnek: Dobos László, Hencz Gabriella, Ivánkovics Andrea, Pánczél János, Sándorfi Róbert, Solymos Éva, Solymos Katalin, Szabados Éva, Tóth Katalin és Vanhallné Pápai Aranka.

2024.03.14