31. ''Hegyalján innen, Sokorón túl'' népmesemondó verseny Ménfőcsanakon

Felhívás

hegyaljan-innen-nepmesemondo-verseny

Nem csak egyszer volt Ménfőcsanakon népmesemondó verseny! 2024. április 16-án, 9 órakor újra találkozóra invitálják a győri és Győr környéki általános iskolák legjobb mesemondóit. A Hegyalján innen, Sokorón túl elnevezésű népszerű megmérettetést a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Bezerédj-kastély Művelődési Ház 31. alkalommal rendezi meg.

Az esemény nemcsak versengésre szólít, hanem a népmesekincsünk felfedezésére, megőrzésére, rejtett értékeinek bemutatására, és egyénre szabott jó meseválasztással annak szép magyar nyelven történő közvetítésére. A gazdag hagyományokkal bíró versengésre intézményenként egy-két tanuló nevezését várják a szervezők legkésőbb április 8-ig (hétfő) e-mailben, levélben vagy telefonon, nevezési díj nincs.

A mesés megmérettetés 2024. április 16-án, kedden három csoportban (1–2., 3–4. és 5–6. osztály) zajlik majd a Bezerédj-kastélyban (9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90). Ez a jelentkezők számától függően akár 3-4 órát is eltarthat a szünetekkel, az értékeléssel és az eredményhirdetéssel együtt, ezért a választott mese ne legyen hosszabb 4-5 percnél, és egy kis elemórzsiát (tipp: hamuba sült pogácsa) is ajánlott a táskába tenni.

Ha ott leszel, jó tett helyében jót várj, mert a helyezettek, a résztvevők könyv- és tárgyjutalomban részesülnek. Na, uccu neki, válassz egy népmesét, gyakorold, és ne felejts el jelentkezni!

A jelentkezési lap a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér honlapjáról tölthető le, az elérhetőségek is ott találhatók.

2024.03.18