Kézzel rajzolt (mese)világok

Gyermekek rajzaiból nyílt kiállítás a győri könyvtárban

rajzpalyazat-kiallitas-gyermekkonyvtar

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára decemberben két rajzpályázatot is meghirdetett. Ezek lezárásaként 2024. március 6-án, 16.30-kor került sor az ünnepélyes díjátadóra és egyben az alkotásokból összeállított kiállítás megnyitójára is.

A Kormos István születésének 100. évfordulója alkalmából indított Mesés rajzok – rajzos mesék című, óvodásoknak szóló rajzpályázatra 60 meseillusztráció érkezett.

Az általános iskolások Alkosd újra! című rajzpályázatára beküldött 229 alkotást három korosztályra bontva értékelték, külön az 1‒2. osztályosok, a 3‒4. osztályosok és külön az 5‒8. osztályosok munkáit.

A rendezvényre a díjazott gyermekek és hozzátartozóik kaptak meghívást. Az ünnepség a Hangraforgó együttes előadásával indult, ezt követően a vendégeket az intézmény igazgatóhelyettes asszonya, Máj Szabolcsné köszöntötte, és a legjobb alkotók munkáját oklevéllel, illetve ajándékkal jutalmazta. A díjátadást követően a jelenlévők megtekinthették a közel 300 pályaműből álló kiállítást.

A szervezők köszönik a gyermekek, felkészítő pedagógusok és szülők kitartó munkáját és támogatását. Nagy öröm volt látni, hogy ilyen nagy létszámban érdeklődtek a pályázat iránt: 60 óvodás, 152 alsó tagozatos diák és 77 felsős tanuló küldte be alkotását. Nemcsak Győr‒Moson‒Sopron vármegyéből, hanem az ország több településéről, sőt a határon túlról is érkeztek rajzok.

A kiállítás 2024. március 7-től április 5-ig, hétköznapokon 14 és 18 óra között, a Központi Könyvtár klubhelyiségének előterében (Herman O. u. 22., földszint) tekinthető meg.

Fotók: Bruszt Mariann, Vas Balázs

2024.03.08