Bélyegblokk köszönti az idén 50 éves Edda együttest


edda-belyegblokk-magyar-posta

Bélyegblokk és alkalmi boríték kibocsátásával köszönti az idén 50 éves Edda Művek együttest a Magyar Posta Zrt., a magyar rockklasszikusok sorozat legújabb darabjait 2024. március 4-én mutatták be Budapesten.

Az Edda Művek nemcsak egy zenekar, hanem egy olyan kulturális jelenség, amely évtizedek óta formálja, inspirálja a magyar zenei életet” ‒ hangsúlyozta Hegmanné Nemes Sára Irén, a Magyar Posta Zrt. alelnöke a bélyegbemutatón. Az új bélyegblokkon az együtteshez kapcsolódó képi és szöveges elemek alkotta grafikai kompozíció szerepel Hajnal Balázs tervezésében, mondta el az alelnök, kiemelve: ez nemcsak egy zenekarról szól, hanem egy korszakról is, amely megérintette és megváltoztatta az országot.

Hegmanné Nemes Sára Irén elmondta: számos koncerttel, szakmai és közönségdjjal az Edda a hazai zenei élet meghatározó szereplője, 35 arany-, 7 platina- és 4 gyémántlemez fűződik a zenekarhoz. Emlékeztetett: az Edda volt az első vidéki zenekar, amelynek sikerült megtörni a fővárosi zenekarok egyeduralmát. „Nemcsak zenéket szállítottak, hanem egy teljes nemzedék érzelmeit, lelkületét formálták” – vélekedett.

Az Edda Művek rockos, dallamos, gazdagon hangszerelt dalai, az énekes Pataky Attila egyedülálló hangja, szövegvilága, a közönség szeretete a siker titka, közölte az alelnök, hozzátéve: a Kárpát-medencében élő és a világban szétszóródott magyarság is ismeri, énekli az Edda dalait.

A bélyegblokkról elmondta: büszkék arra, hogy ezt a különleges évfordulót ilyen egyedi módon tudják megünnepelni, hiszen az Edda Művek sorozata és története a kitartásról, az odaadásról, a becsületről, a hűségről és a csapatmunkáról szól, és ezek az értékek a Magyar Posta közösségének szellemiségében is megjelennek.

Az Edda Művek bélyegblokkot március 4-én bocsátották ki, a fekete sorszámú perforált bélyegblokk 40 ezer példányban, míg a piros sorszámú, vágott változat 4000 példányban kapható.

Forrás: MTI

2024.03.13