Panoráma fotózás és a gigapixel képek

Farkas Attila fotográfus előadása a győri könyvtárban

farkas-attila-gyori-konyvtar

A győri tudományos ismeretterjesztés másfél évszázados hagyományait folytató TIT Pannon Egyesülete Tudomány és Művészet címmel előadás-sorozatot indított a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében: 2024. március 1-jén Farkas Attila fotográfus volt a vendég.

Első alkalommal a fotográfia egyik speciális területén belül a panoráma fényképezés különleges műfajába, a gömbpanoráma és a „gigapixel” képek készítésébe tekinthettek be az érdeklődők. Megismerhették, miként kapcsolódik össze a matematika, a geometria, a 3D grafika és a fotográfia, hogy ezek az alkotások létrejöhessenek.

Ezen speciális fotográfia terület egyik jeles, Győrben élő képviselője Farkas Attila fotográfus – egykoron Szabó Béla, a TIT Pannon Egyesületének elnöke által vezetett, államilag elismert fotográfiai szakképzés hallgatója – az általa művelt gömbpanoráma és a gigapixel eljárással készült képek kivetítésével, azok készítésének igencsak idő- és fáradságigényes módjának ismertetésével tartott érdekes előadást a teremben feszülten figyelő, érdeklődő közönség előtt.

Akit érdekelnek a gömbpanoráma és a gigapixel eljárással készült képek, az előadó weblapján tudhatnak meg továbbiakat ezekről a különleges alkotásokról.

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2024.03.05